Adolf Hitler başarılı bir lider miydi yoksa başarısız bir lider miydi?

Öncelikle Dostum profil fotoğrafından senle anlaşacağımızı sezdim. Başarıdan kastım elbette iyi kötü fark etmeksizin ülkesi için, kendi egosu için savaşmış ve uğraşmış olması yoksa kendisi çok iğrenç bir kişidir ve desteklenemez!

Savaşı almanlar kazansaydı Hitler'in dengesiz ve kötü biri değil gayet haklı ve mantıklı birisi olduğunu savunabilirdik. Savaşı kazanan taraf haklıdır her zaman şahsen o dönemki Almanya'ya Hitler gibi birisi gerekiyordu.

Başarılıdan kastım bu zaten, zalim ve acımasız olmasa belkide iyi bir lider olabilirdi ülkesi için. Bu arada o Türkiyeye saldırma meselesi ne kadar gerçek? Ben aramız fena değil diye biliyordum ama saldiracak olsada pek şaşırmazdım dengesiz bir kişilik kendisi

Hitler'in hedefi tüm dünyaya hakim olmak olduğunu düşünürsek sorunun cevabını almış oluyorsun.

Mesajını okuyunca yüzümde acı bir tebessüm oluştu. Biraz etrafına bak.
Gerçektende halkımız adil ve merhsmetli olsa tayyip 22 yil mi yonetirdi

Kesinlikle önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve insan olabilmek

Hitler'in hedefi tüm dünyaya hakim olmak olduğunu düşünürsek sorunun cevabını almış oluyorsun.

Hitler'in amacı tüm dünyaya hakim olmak falan değil çok mu bilim kurgu izliyorsunuz Rusya ve kafkaslardaki petoral kaynaklarını kullanarak ordunun ikmalini karşılamak ve ingiltereyi teslim olmaya zorlamaktı amaç.

Biliyorsanız sorabilir miyim tam hatırlamıyorum ama SSCB'ye saldırma amacı neydi.

Petrol ve kaynaklar hatta petrol o kadar önemliydi moskavaya 13 14 km kalmıştı petrol ve kaynak ikmaili için stalingrad şehrine yöneldi. Stalin'in ismi olan şehri alıp morar olarak çökertecekt.

xD haklısın bi an büyük tablo aklımdan çıkmış.

Hitler'in amacı tüm dünyaya hakim olmak falan değil çok mu bilim kurgu izliyorsunuz Rusya ve kafkaslardaki petoral kaynaklarını kullanarak ordunun ikmalini karşılamak ve ingiltereyi teslim olmaya zorlamaktı amaç.
İngiltereyi aradan çıkarmayı başarsa zaten büyük bir engelden kurtulmuş olucak

Türkiye'ye saldıracaktı ama yeni bir cephe açmak istemedi ve arazi kötü olduğu için sıkıntılı bir durum eğer saldırsa ve alsaydı sovyetlere daha kolay bir şekilde girebilirdi zaman faktöründe var zaman kaybederdi saldırsaydı.

xD haklısın bir an büyük tablo aklımdan çıkmış.

İngiltere'yi aradan çıkarmayı başarsa zaten büyük bir engelden kurtulmuş olacak.

Fransa'yı bitirdi zaten Londra da günlerce bombalandı ama İngiltere teslim olmadı churcill ın en büyük başarısı Amerika'yı savaşa sokabilmesiydi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…