Adrenalin 2020 Edition sürücüleri stabil hale geldi mi?

Turanv1

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Arkadaşlar siteyi takip ettiyseniz biliyorsunuz ki AMD 2020 sürümlerinde çok sorunlar vardı, siyah ekran sorunu, ekran takılma, sorunu ve benzeri birçok hata. Ben de maalesef hala aynı hatayı alırım diye yeni sürücülere geçemiyorum, sorunsuz şekilde 19.12.1 sürümünü kullanıyorum. Sorularım şunlar; yeni sürücülerde ve gelen güncellemeler de sorunlarınız çözüldü mü? Farklı sorunlarla karşılaştınız mı? Maalesef eski sürümü kullanmanın eksi yanı bazı oyunlar sürücü sürümü konusunda sınır koyuyor ve oynayamıyorum, tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Merhabalar. Ben XFX RX 590 kullanıyorum. 20.2.2 sürümünde WattMan ve siyah ekran hatalarını çokça yaşadım. Sonra sizin bahsettiğiniz 19.12.1 sürümünü de denemiştim. İlk başlarda sıkıntı çıkmamıştı fakat sonradan o sürümde de bu sorunları yaşadım. Artık sürücü değiştirmekten bıkmıştım. Tekrar 20.2.2 sürümü yükledim. Frekans Mhz değerini ve güç limitini düşürünce bu hataları almadım. Şu an 20.4.2 sürümü kullanıyorum. Frekans Mhz değeri ve güç limiti ayarına ek olarak undervolt işlemi uyguladım ve bu hataları almadım. Yani size şunu söyleyebilirim. Misal aynı kart aynı model bile kullansak aynı ayarlarda veya aynı sürücülerde stabil değerler alamayabiliriz. O yüzden size şu sürümde sıkıntı yaşamazsınız gibi bir söylemde bulunamam. Kendiniz denemelisiniz.

Ben yeni sürücülerde siyah ekran hatası alıyordum 1-2 aydır yeni sürücüleri yüklemiyorum bilgisayar kafayı yediği için, oyundayken veya boştayken takılıp no signal hatası veriyordu ve CPU ışığı yanıyordu o yüzden yeni sürümlere geçmiyorum, bilgisayarın stabil şekilde çalışması lazım işlerimin yarıda kesilmemesi falan, rus ruleti gibi oluyor böyle.

AMD ekran kartı kullanıyoruz mecbur olacak. Yani yine dediğim gibi buradaki kimse size şu sürümü yükleyin hiçbir sıkıntı almazsınız diyemez sizinle aynı sistem özelliklerini kullansa dahi. Eğer yeni sürümde sıkıntı yaşarsanız Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapmak belki çözebilir.

Sağolun dostlar. Peki yeni sürücüleri nasıl yüklüyorsunuz? Eski sürümün üstüne mi kuruyorsunuz? Yoksa AMD Cleanup veya DDU ile silip sonra yüklüyor musunuz?

Sağolun dostlar. Peki yeni sürücüleri nasıl yüklüyorsunuz? Eski sürümün üstüne mi kuruyorsunuz? Yoksa AMD Cleanup veya DDU ile silip sonra yüklüyor musunuz?

Sürümünüz eski ise temizlik yapmanıza gerek yok. Buradan ekran kartı modelinizi girip istediğiniz yeni sürücüyü yükleyebilirsiniz. Downgrade ederken silmeniz gerekir.
En yeni sürüm adrenalin 20.7.1 kurmanızı tavsiye etmiyorum. Apex Legends oynarken baktığım her yerde bu tarz şeylere katlanmak zorunda kaldım.

Eki Görüntüle 614083

Hiçbir zaman Optional sürücüleri yüklemeyin. WHQL sürümler en sorunsuzlarıdır. Eğer WHQL sürüme downgrade etmek isterseniz DDU ile sürücüyü silip WHQL sürümü indirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…