Adresimde ADSL mi var yoksa VDSL mi?

Ertugrul3424

Hectopat
Merhaba, ben şu anda internetimi Vodafone ADSL internet kullanıyorum ama çok yavaş başka bir ISS altyapı sorgulamada adresimi girdiğim zaman VDSL 24 Mbps çıkıyor ama Vodafone müşteri hizmetlerini aradığım zaman bu altyapıda alabildiğim Max hız 8 Mbps diyor VDSL port nasıl oluyor benım bina altındaki port a siyah bir kalın kablo geliyor. Elektrik telleri üzerinden.

Dosya Ekleri

• 00.png
    00.png
    76,2 KB · Görüntüleme: 62
  • olay bu.png
    olay bu.png
    6,7 KB · Görüntüleme: 67
ADSL 16mbps'ye kadar destekliyor. Eğer sizin altyapınız 24mbps ise ya port size çok uzak ya da binanız eski ve içindeki kablo ancak o hızları destekliyor. Bence 16 ile 24 o kadar da farklı değil. Modem vs. alma parasına değer mi bilemiyorum. Ancak upload hızınız yükseleceği ve çift hat olacağı için eğer oyun oynuyorsanız pinginiz düşebilir ve stabilleşir. Mesela birisi TikTok'a video yüklediğinde sizin oyununuzdaki ping ADSL'deki gibi 1000lere çıkmaz.

ADSL 16Mbps'ye kadar destekliyor. Eğer sizin altyapınız 24Mbps ise ya port size çok uzak ya da binanız eski ve içindeki kablo ancak o hızları destekliyor. Bence 16 ile 24 o kadar da farklı değil. Modem vs. alma parasına değer mi bilemiyorum. Ancak upload hızınız yükseleceği ve çift hat olacağı için eğer oyun oynuyorsanız pinginiz düşebilir ve stabilleşir. Mesela birisi TikTok'a video yüklediğinde sizin oyununuzdaki ping ADSL'deki gibi 1000'lere çıkmaz.

Benim şunu bilmem lazım şu anki altyapı ADSL mi yoksa VDSL mi?

Mademki VDSL bana niye ADSL diyorlar müşteri hizmetleri.

Benim şunu bilmem lazım şu anki altyapı ADSL mi yoksa VDSL mi?
Eğer arkadaşların dediği gibi diğer internet firmaları altyapınız 24mbps'yi destekliyor diyorsa VDSL'dir. Türknet'e girip bakın, eğer 24mbps diyorsa müşteri hizmetlerini arayıp doğrulatabilirsiniz.

Eğer arkadaşların dediği gibi diğer internet firmaları altyapınız 24Mbps'yi destekliyor diyorsa VDSL'dir. TurkNet'e girip bakın, eğer 24Mbps diyorsa müşteri hizmetlerini arayıp doğrulatabilirsiniz.

Baktım bir internet bulunamadı dedi.

bu nası iş bazı sitelerde buluyor ama türk telekom un kendi sitesinde altyapı sorgulama yapıyorum seçtiğiniz lokasyonda internet bulunamamıştır diyor

Kutu bunun aynısı.

Orada baktım VDSL 24 Mbps yazıyor.

Her yerde farklı yazıyor.

Olay bu.

Hocam sana tavsiye bilgin varsa binanın içine giden kabloyu CAT6 ile değiştirip denemen. Ha %100 sonuç alırsın diyemem, ama ben o kutudan modemime kadar portal rengi CAT6 yaptım. 35 Mbps oldu sana 65-70 Mbps.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı