Awestic
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle herkese merhaba oruç tutanların Allah niyetlerini kabul etsin.
Hat değerleri hakkında ne nedir hiçbir bilgim yok konulara baksam da ismen biliyorum neyin ne işe yaradığını neyin ping yaptığını neyin hızı etkilediği hakkında en ufak bilgim yok.
Buyurun altta hat değerlerim;
Not: TürkNet 16 Mbit 150 GB AKK kullanıcısıyım ve modemim Airties 5343
[TBODY]
[/TBODY]
[TBODY]
[/TBODY]Dsl hızım 16 mbit sabitlendiğinde kopmalar yaşıyorum 4mbitlere kadar düşüyor hızım diye Türknet Mh 12'ye sabitledi interneti.
Bu arada sorularım;
Recep Baltaş hocam özellikle senin yorumlarını bekliyorum ekip olarak bilginize hayranım.
Hat değerleri hakkında ne nedir hiçbir bilgim yok konulara baksam da ismen biliyorum neyin ne işe yaradığını neyin ping yaptığını neyin hızı etkilediği hakkında en ufak bilgim yok.
Buyurun altta hat değerlerim;
Not: TürkNet 16 Mbit 150 GB AKK kullanıcısıyım ve modemim Airties 5343
| Bağlantı Durumu | Bağlı |
| Bağlantı Tipi | DSL |
| Hat Modu | ADSL2+ |
| Gelen | Giden | |
| DSL Hızı(Kb/s): | 12287 | 799 |
| Ulaşılabilir Hız(Kb/s): | 18408 | 1215 |
| SNR Sınırı (dB): | 14.5 | 18.8 |
| Hat Zayıflaması(dB): | 19.5 | 8.9 |
| Güç (dB): | 19.5 | 12.4 |
Bu arada sorularım;
- Pingi etkileyen hat değeri hangisidir ve iyileştirmem için ne yapmam gerekir?
- Dsl hızım gelen 12mbit iken ulaşabilir 22mbit idi gelen 16mbit olunca ulaşabilir hız 18mbite düştü neden ?
- Modem değişikliği hat değerlerini ve pingi iyileştirir mi ?
- Ankastreden gelen kablo normal telefon kablosu bunu tesisattan çıkarıp yerine cat6 yapsam hat değerlerimde veya pingimde iyileşme olur mu?
- 12Mbit hız alırken müşteri hizmetleriyle konuştum neden 18 değiş diye hat değerleriniz dengeli olsun diye dedi ping sorunu yaşağıdığım için marazlık çıkardım 18 yaptırdım bunun doğruluk yapı nedir ?
Recep Baltaş hocam özellikle senin yorumlarını bekliyorum ekip olarak bilginize hayranım.