ADSL için SNR MARGİN değerleri

LaySheWlong

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. TTNET ADSL 16Mbps'ye kadar kullanıcısıyım. Kota dolu değilken internet bağlantım sürekli kopuyor, DSL ışıgı birden sönüyor ve 50 saniye içinde geri yanıyor. Bu kopmaların SNR MARGİN değerleri yüzünden olduğunu düşünüyorum.

2 Ay önce splitter kutumu değiştim ve kopmalar başladı.Bu kutu modemin orjinal kutusumu olmalı yoksa yeni bir splitter işimi görürmü? Ping değerlerim eskiden Lol de 55 iken şimdi 90-100 aralarında.Hat değerlerimi sizinle paylşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada kota doluyken kopma sıkıntısı yaşamıyorum, kota dolu değilken SNR MARGİN 9 larda sürünüyor en ufak yükte kopuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18,2 KB · Görüntüleme: 460
Hat değerleriniz çok iyi, yalnız Türk Telekom'u arayıp arıza kaydı açtırmanız gerekmektedir. Arıza kaydı açtırırken Interleaved olan Path Mode değerinizin FastPath olarak değiştirilmesini söyleyin. Eğer arıza kaydını açtmazlar ise ping ve hız sorunu oluşturuyor diye zorlayıp açtırmanız gerekiyor. Path Mode değeriniz FastPath olarak güncellendiğinde sorun tamamen çözülecektir ve çok iyi bir şekilde kullanabileceksiniz.

Peki kardeşim bu path mode nedir bi açıklayabilirmisin? Ve bu mod değişiceği zaman benim SNR değerlerimde eski haline dönücekmi? Bu arada söylemeyi unuttum ilk aldıgım zamanlar ping güzeldide sonradan hız arttırma için aradılar bizde kabul etttik, kabul ettkikten sonra böyle olmaya başladı yani biz bunu kabul ettigimiz için path modemiz Inverleaved mi oldu?

SNR margin değerleriniz çok iyi, hattınızda hiçbir sıkıntı yok. Ancak Path Mode isimli değer Interleaved olduğu zaman FastPath değerine göre yaklaşık 20ms bir ping artışı oluyor. Siz arıza kaydı açtırdığınızda bunları isterseniz ve değiştirirlerse hattınızı çok iyi kullanabileceksiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı