ADSL kablosu modemi yakar mı?

Akım korumalı prize bağlıydı modemim. Yakınlarda yıldırım düştü ve sonra fişi çektim. Fişi çekene kadar hiç sorun yok. Ardından birkaç kere daha yıldırım düştü. Şimdi prize takıyorum ve modem hiç güç almıyor. ADSL kablosundan voltaj gelip modemi yakmış olabilir mi? Aklıma başka bir fikir gelmiyor.

Akım korumalı prize bağlıydı modemim. Yakınlarda yıldırım düştü ve sonra fişi çektim. Fişi çekene kadar hiç sorun yok. Ardından birkaç kere daha yıldırım düştü. Şimdi prize takıyorum ve modem hiç güç almıyor. ADSL kablosundan voltaj gelip modemi yakmış olabilir mi? Aklıma başka bir fikir gelmiyor.

Hocam biraz araştırdım evet yakmış olma ihtimali var.

Evet mümkün. Farklı modem var ise onunla deneyin.

Acaba anakarttaki Ethernet portuna zarar vermiş mıdır? Başka modemim yok nasıl anlayabilirim?

Evet oda mümkün. Zaten bu tarz şikayetler hem bu site de hem de farklı kaynaklardan araştırırsanız göreceksiniz. Santral'den gelen telefon kablosundan geçen voltaj modemden Ethernet kablosu aracılığı ile sizin bilgisayara geleceği için mümkün. Kullandığınız modem garantili ise bu durumu yetkili servise bildirmeniz gerekiyor. Onun dışında modeminiz yok ise anlamanız pek mümkün durmuyor. Binadakilerin internet durumu nedir? Onların gitmiş mi? Bu arada ne olur ne olmaz adaptörü de deneyin. İlla modem bozulacak diye bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı