ADSL kablosuna yapılan eklemeler yavaşlama ve paket kaybına yol açar mı?

Burak5858

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle sorunumu tanımlamak gerekirse internet paketimde hız ve paket kaybı yaşıyorum. Biraz incelediğimde eve gelen ADSL kablosunda 4 ve 5 arasında ek var.
Sizlere sorularım şu şekilde;
1-ADSL kablosunda diğer komşularım kaçak olarak bağlantı yapabilir mi?
2-Kabloda meydana gelen kopmalar sonrasında yapılan ek bağlantı hızına ve paket kaybına yol açar mı?
3-Ankastre kutusunda yan apartmanda bağlı, binanın içerisinde ki ankastre kutusu sadece bizim binaya ait değil midir?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek sağlamsa sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Kaçak yapma ihtimali düşük. Çünkü hatta tanımlı kullanıcı adı ve şifre girmesi gerekir. Bir hatta 2 modem çalışmaz. Ankastre ise binaya aittir. Saha dolabı gibi değildir.

Değerleri modemi resetledikten sonra atıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    8,2 KB · Görüntüleme: 48
Babamın yazlıkta 35 Mbit almıştı VDSL. Hız anca 12 Mbit çıkıyordu. En son duvardaki ek yerlerini kontrol etti elektrikçi, bağlantı yerlerinde kararmalar olmuş. Kesip tekrar ekledi. 35 Mbit geldi.
Ne kadar ek o kadar sorun. Tek sağlam kablonun yerini tutmuyor.

SNR Margin çok kötü değil fakat daha da iyi olabilir. Yapılan ekler YAK konnektör ile yapılırsa daha iyi olur. Mecbur kalmadıkça yapılmaması daha iyi olur. Kabloyu yenileyebilirsiniz.

İlle de Cat6 olmak zorunda değil.

Teşekkür ederim. Tüm problemler hallolduğunda nasıl olduğunu buraya yazacağım.

Telekom'da oluşturduğum arıza talebi incelenmiş. Modem arayüzünden baktığımda IP adresimin değiştirildiğini fark ettim. Evde kullandığım hat aynı hat. Yeni bir hat çektirmedim. Böylelikle sorunum çözülmüş oldu. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Technopat❤️

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı