ADSL Modem Tavsiyesi

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
Arkadaşlar malesef yeni bağlattığım internete (NetSpeed) eski kullandığım modem uymadı. Sinyal alamıyorum, sanırım TTNET modemlerini diğer internetlerle kullanamayalım diye ayar çekiyormuş. Bu yüzden yeni bir ADSL modem almam gerekiyor. WiFi özelliği olmasına gerek yok, çok pahalı bir şey olmasına da gerek yok. Önerilerinizi bekliyorum.

Tam emin değilim ama Airties RT-102 (sanırım 2005 yılında vermişlerdi) modeli diye hatırlıyorum, akşam eve geçince teyit ederim. İnternet olarak Netspeed ADSL (16 Mbps download, 1 Mbps upload) Speed Extra tarifesini bağlattım. Bu arada yasal olmayan nedir?

Size kullanıcı adı ve şifre verilecek bunu modem arayüzünden girmeniz yeterli, modem TT'nin olabilir ama içinde bulunan ayarları istediğiniz gibi değiştirirsiniz.

Gelelim sizin dediğiniz olaya, modemi TT'den aldığınız için fabrikasyon TT'nin verdiği kullanıcı adı ve şifre her reset atılmasında otomatik olarak tanımlanıyor, bundan ötürü uyumsuz gibi efsaneler çıktı. Orada yazan bilgilieri Netspeed'in verdiği ile değiştirip keyfinize bakmanız yeterli.

Arkadaşlar malesef yeni bağlattığım internete (NetSpeed) eski kullandığım modem uymadı. Sinyal alamıyorum, sanırım TTNET modemlerini diğer internetlerle kullanamayalım diye ayar çekiyormuş. Bu yüzden yeni bir ADSL modem almam gerekiyor. WiFi özelliği olmasına gerek yok, çok pahalı bir şey olmasına da gerek yok. Önerilerinizi bekliyorum.

TP-Link almayın.

kullanıcı adı ve şifre şu oluyor
TC kimlik no@ttnet
şifre:123456 :)

Bunu yapmadıysan dene olacaktır hadi olmadı diyelim ara öğrenmesi 3 dk sürmez. Farklı bir durum olacağını bende zannetmiyorum. TTNET ile ASUS modem kullanıyordum firma airties mi ne veriyor.

192.168.2.1'e tarayıcıdan bağlanın. Şifrenizi girdikten sonra "İnternet>İnternet Ayarları" sekmesine gelin. Orada VC1 adlı ayar olacak hemen sağ tarafta "Düzenle" seçeneğine tıklayın. Orada "Cihazınızı, TTNET dışında başka bir internet servis sağlayıcı ile kullanmak için tıklayınız" yazısı olacak, tıklayın ve yukarda kullanıcı adı ve şifrenizi NetSpeed'in verdiği gibi girin.
Ayarları kaydedin. Bu şekilde internete girebilirsiniz.

Arkadaşlar belki çok saçma gelecek ama tarayıcı değiştirip ayarlara girdiğimde kullanıcı adımı ve şifremi girebildim şuan internetim var. Müşteri temsilciside başta şaşırdı sonra oluyor arada öyle dedi :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı