ADSL ve VDSL'de Pingler Aynı Mıdır?

• Konuyu başlatan Rozi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.278

Rozi

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Benim sorum şu; ben genelde online oyunlar oynuyorum, CSGO, PUBG, LOL ve bu oyunlarda pingler önemli bildiğiniz üzere şuan Millenicom diye bir interneti kullanıyorum ve genelde 80-90 pinglerde oynuyorum ortalama değerler bu şekilde. ADSL kullanıyorum modem olarak ben internetimi değiştirsem aklımda Superonline var ve Superonlineden VDSL modem alsam hemde ISS değiştirmiş oluyorum ping değerlerim daha da düşer mi? Güzel verim alır mıyım? Yoksa çokta birşey farketmez mi? Sizin önerileriniz nelerdir?

PUBG ve CS:GO'da 80-90 ping değerleri gayet normal. Bunlar Türkiye'de serverleri olmayan oyunlar. Lol'de ise normal ping değeri 20-45 arası. Eğer bu aralıklarda ping değeri alıyorsanız normaldir. ADSL'den VDSL'e geçişte herhangi bir ping artışı veya düşüşü söz konusu değildir. Ping değerlerinizin düşmesi için altyapı ve sunucuya yakın olmanız önemlidir. Superonline eğer Millenicom ile aynı altyapıyı kullanıyorsa ping değerleriniz de bir değişiklik olmaz.

Netspeed VDSL kullanıyorum. PUBG'de 40-50 MS, CS: GO 60-80 MS gibi değerler söz konusu. LoL konusunda bir sıkıntı var yalnız. TR ve EU farketmesizin 60-70 aralığında ping söz konusu. Superonline kullanırken tek fark LoL TR sunucusu 16-20 ping arası bir değer vardı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı