ADSL'den fiber altyapıya geçişte süreç nasıl işler?

Bgkopat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba evimde ADSL 16 MB'lık bir internet kullanıyorum. Fiber altyapıya geçmek istiyorum acaba nasıl bir süreç izlemem lazım. Evimin karşısındaki sitelerde fiber altyapı var aramızdaki mesafe de 5 metre.

Evimde altyapıda gözükmüyor yaptığım sorgulamalarda internet kablosu yan evin kutusundan geliyor.

Son düzenleme:
Merhaba evimde ADSL 16 MB'lık bir internet kullanıyorum. Fiber altyapıya geçmek istiyorum acaba nasıl bir süreç izlemem lazım. Evimin karşısındaki sitelerde fiber altyapı var aramızdaki mesafe de 5 metre.

Evimde altyapıda gözükmüyor yaptığım sorgulamalarda internet kablosu yan evin kutusundan geliyor.
Bak dostum bizim mahallede daha yeni fiber altyapıya başlandı ve bu süreçte beler yaşadığımı anlatıcam. (Mahallede 30mbps adsl var bizde o bile yok)
1-Eve taşınma altyapı başvurusu oluşturma yeni yaptırdığımız evde altyapı yoktu ve ben çok sıkılıyordum. Babama söyledim bir başvuru oluşturduk (2022 ağustos)
2-Aradan 2 ay geçti ve Türk Telekom ekibinden birisi geldi 2 aya internet gelicek buraya dedi mutlu olduk sonuç:gelmedi (2023 ocak)
3-Aradan aylar aylar geçti ve bu süreçte Ümit önal, yusuf kıraç btk gibi heryere şikayet ettik ama çok uzun süre 1 yıl kadar hiçbir gelişme olmadı. 2024 marta kadar.
4-Bizi türk telekom ekipleri aradı başvurunuz onaylandı dedi biz 1-2 aya hallolur dedi hiçbirşey olmaz dedik yıldık.
5-2024 Eylülde 2 sokak öteye havai fiber bağladılar ardından Ekimde bize de geldiler. Bu ay kutusu takıldı, şimdi eve kutu gelmesini bekliyoruz. Bu süreç şanslıysan 1 ay bile olur şanssızsan (benim gibi) 3 yıl bile sürer. Bize 1 ayda bir uğruyorlar. İlk kablo takıldı 1 ay geçti direğe dış ortam fiber kutusu takıldı şimdi de eve kutu takılmasını, FTTH altyapıyı bekliyoruz. Umarım yardımcı olmuşumdur.

İmza toplayıp dilekçe vermekten başka bir çaren yok hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı