ADSL'den VDSL'e geçince ping yükseldi

• Konuyu başlatan Just
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 7.269

Just

Kilopat
Daha fazla  
Türk Telekom VDSL tip-7 saha dolabı koymuştu yaklaşık 2 ay önce ve bugün aktif ettiler. ADSL bağlantımı yaklaşık 2 saat önce kesti ve yeni geldi bağlantım. Müşteri hizmetlerini aradım ve bilgi aldım 21.10.2019'dan 23.10.2019'a kadar çalışma olduğunu belirtti. Saha dolabının yanına gidip baktım fan sesi geliyordu ama şeffaf bölümde elektrik sayacı yoktu. Şimdi sırasıyla sorularım;
  1. Benim bildiğim tip-7'ler 100 Mbps destekler ama bana gelen max 20000 Kbps neden böyle? ( Acaba altyapı çalışması tam bitmedi diye mi? )
  2. Bağlantımda hız yükseldi ama ping arttı oyunlarda 70/50 arası iken 100-200 arası oluyor artık. (Sanırım Bu da yeni diye)
  3. Modeme gelen bağlantı ankastreden direk modeme 2 telli kabloyla geliyor bunu CAT6 ile değiştirsem hız farkı olur mu? Nasıl yaparım?
  4. Modemim TTNET'in verdiği TD-W9970 modem var ben bu modemi ADSL2+ dan VDSL moda nasıl alırım?
Hat değerleri;

Ekran Alıntısssssssı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen çalışma henüz bitmemiş durumda. Kablo değiştirmenizin bir önemi yok bu şekilde kalabilir. Modem üzerinde VDSL ayarları olsa gerek DSL Modülasyon ayarları ile oynamanız lazım. Ping yüksekliği de muhtemelen bağlantı tür farkından.

Muhtemelen çalışma henüz bitmemiş durumda. Kablo değiştirmenizin bir önemi yok bu şekilde kalabilir. Modem üzerinde VDSL ayarları olsa gerek DSL Modülasyon ayarları ile oynamanız lazım. Ping yüksekliği de muhtemelen bağlantı tür farkından.
Hocam modemi vdsl moda nasıl geçireceğim?
Hızlı kurulumdan vdsl moda almak için giriyorum kullanıcı adı ve şifre istiyor? Bunu mh ye ne dersem verirler?

Öncelikle geçişin tamamlandığından emin olun sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp yapılan işlemi anlatın ve VDSL için kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmek istediğinizi belirtin onlar yardımcı olacaktır. Dip not VDSL'e geçince fiyat farkınız servis sağlayıcı tarafından arttırılabilir ondan da emin olmanızda yarar var.

Sizin ttnet üzerindne kullandığınız paket VDSL paketi mi ? yani hipernet mi kullanıyorsunuz? Eğer ADSL hizmeti alıyorsanız paket yükseltmediyseniz dediklerinizin olması zaten normal altyapı iyileştirildi diye otomatikman sizin internetiniz VDSL olmuyor yani.

Sizin ttnet üzerindne kullandığınız paket VDSL paketi mi ? yani hipernet mi kullanıyorsunuz? Eğer ADSL hizmeti alıyorsanız paket yükseltmediyseniz dediklerinizin olması zaten normal altyapı iyileştirildi diye otomatikman sizin internetiniz VDSL olmuyor yani.
Katılıyorum.

Aynen hocam adsl 16 mbps kullanıyorum ama max değer 20 mbps gözüküyor biri modemi vdsl moda al demişti bunu nasıl yaparım ?

Onu modemin araüyüzüne girip yapıyorsun ancak sen ordan girip dedigini yapsanda aynı görünür hatta interneti kullanamazsın çünkü adsl ile vdsl frekansları farklı sana adsl frekansı geliyor gidip tarifeni değiştirirsen gördüğün o değerlerde otomatik değişiyor 100 e çıkıyor hipernete geç sorunun ortadan otomatik kalkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı