Advanced System Care yerine ne kullanılır?

Eren Utku

Decapat
Daha fazla  
Birkaç ay önce bilgisayarımda sıkıntılar çıkınca format attırdım ve bilgisayarcının tavsiyesi üzerine asc yükledim. Ama geçenlerde şöyle bir konuşmaya rastladım:
"Kullanmayın. Kaçarak uzaklaşın. Forumca kara listeye aldığımız şirkettir IObit."
"Kara listeye girmesinin sebebi nedir?"
"Sistemi bozar mahveder yanlış driver yükler Regedit'lerdeki önemli şeyleri siler sistemi yavaşlatır arkada çok RAM kullanır RAM serbest bırakırken 100 MB RAM kullanım 50 MB RAM serbest bırakır böyle rezil bir program. Tek kullanılacak olanı Smart defrag diğerleri kullanılmaz kullandırtılması da insanlığa yakışmaz."
Bu beni bayağı bir korkuttu. Bilgisayarım fazla yeni olmasa benim için değerlidir. Bilgisayara zarar vermeyecek, güvenli ve mümkünse ücretsiz Asc'nin yerine kullanabileceğim bir program önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wise Care 365 Pro kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Hocam ben bu programı kullanınca TranslucentTB, Wallpaper Engine gibi uygulamalar çok geç açılmaya başlıyor. Yani kullanmadan önce kilit ekranında çalışmaya başlarken, kullandıktan sonra masaüstü geldikten 10 saniye sonra çalışıyorlar. Ayrıca Dosya gezgininde gezinirken simgeler geç yükleniyor. Acaba önbelleğe alınmasını mı engelliyor? Neden böyle oluyor bilginiz var mı?

ASC zaten asla önermediğim bir programdır. Wise Care fazla abartılmadan kullanıldığı sürece iyidir. Bir de beta olarak çıkan Microsoft PC Manager'ı deneyebilirsiniz. Ayrıca, ASC gibi programlar bilgisayarınıza zarar veremez sadece işletim sistemine zarar verebilir. Endişelenmenize gerek olmadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı