Aerocool 750W PSU çok ısınıyor

TheTaylan

Hectopat
Aerocool marka +80 olmayan bir güç kaynağı kullanıyorum. RX 6600 ekran kartı almamla beraber aşırı ısınıp fan sesi yapmaya başladı. Kasaya dokunduğumda bile çok ısındığını hissediyorum. Dinlendire dinlendire oynamaya çalışıyorum, problem nedir? Diğer başlıklarda watt düşük olduğundan tam güçte çalışıyordur demişler lakin 10100F + RX6600'lü sistemin çekeceği güç 750W değildir herhalde. Şimdiden teşekkürler.

Aerocool marka +80 olmayan bir güç kaynağı kullanıyorum. RX 6600 ekran kartı almamla beraber aşırı ısınıp fan sesi yapmaya başladı. Kasaya dokunduğumda bile çok ısındığını hissediyorum. Dinlendire dinlendire oynamaya çalışıyorum, problem nedir? Diğer başlıklarda watt düşük olduğundan tam güçte çalışıyordur demişler lakin 10100F + RX6600'lü sistemin çekeceği güç 750W değildir herhalde. Şimdiden teşekkürler.

PSU'nun yan etiketini buraya koyabilir misiniz?

PSU'nun malzeme kalitesinin düşük tutulmasına karşın OTP, OCP, OVP korumalarının sıcaklık sınırlandırmaları çok esnekse bundan da kaynaklı olur. Ki giriş seviyesi güç kaynaklarında kullanılan fanlar en giriş seviyesi rulman tipi olan Islık Rulman'ı içeriyor. Sesli ve güçsüz çalışırlar, ömürleri kısadır. 80+ olmaması da ısınmasına etkendir. Şebekeden fazla fazla W çekiyor çünkü. Sistemine 400W yeteceği yerde şebekeden 470W çeker örneğin.

1657453664844.png

Bu 750W'lık VX Plus'ın testte gösterdiği verimlilikler, sistem 100-200W arası güç çekiyor ve bu da 81-82% arası bir verimlilik demek. 19-18% şebekeden gereksiz çekilip ısıya dönüştürülen enerji var, malum VX Plus'ta kullanılan fan da güçsüz olunca ortaya ısınma çıkabiliyor.

VX - 750 eğer modelini kastettiysen.

Ekran kartın harici güç girişinden 11'a güç çekiyor.
PSU harici ekran kartı çıkışından bu değeri veriyor mu bunu ölçebilirseniz sorun bundan mı kaynaklanıyor öğrenirsiniz.

12v kanalından çok daha fazla amper veriyor ama sadece PCI'e girişini ölçmeniz lazım.

Eki Görüntüle 1446869

Bu 750W'lık VX Plus'ın testte gösterdiği verimlilikler, sistem 100-200W arası güç çekiyor ve bu da 81-82% arası bir verimlilik demek. 19-18% şebekeden gereksiz çekilip ısıya dönüştürülen enerji var, malum VX Plus'ta kullanılan fan da güçsüz olunca ortaya ısınma çıkabiliyor.
Çok teşekkürler ilgine alakana dostum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı