Aerocool Cubic DS kasadan Aerocool Quartz Revo'ya geçiş

levent_yavuz

Hectopat
Merhaba

5 yıldır kullanmakta olduğum Aerocool Cubic DS kasamı RGB ile donatmak istediğimden birkaç değişiklik yapmayı düşündüm.
Yan kapağı ve üst ızgarayı camlı içi görünür bir modele çavirebilir miyim diye birkaç araştırma yaptım ama şeffaf pileksi aklıma yatmadı. Temperli camı da üretmek maliyetli, aynı zamanda her iki seçenek için de yan kapağın çok temiz bir şekilde kesilmesi lazımdı.

Bunca şeyle uğraşmak yerine yeni ve şık bir kasa almaya karar verdim.
Dual ring dedikleri normal RGB’den çok daha şık ve havalı duran fanlar içeren bir model buldum.
Şuan ki fiyatı 500 TL, alternatifleri de araştırdım ama ön ve yan temperli cam buna benzer aklıma yatan başka model bulamadım.

Sizce görsellik için bu masrafa değer mi? Çünkü şuanki kasamdan da oldukça memnunum. Ama kapalı bir kasa.
Tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

Eski kasam: Aerocool Cubic DS (Siyah Renk)

1561020800096.png 1561021021458.png 1561021037359.png

Tercih ettiğim kasa: Aerocool Quartz Revo

406593

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sadece görsel açıdan değişiklik yapmak için düşünüyorum.
Ekran kartındaki RGB marka yazısı, Ram2lerdeki RGB aydınlatma ile tamamı güzel olur diye heveslendim.

Ram ler beyaz ve RGB. İndirimden den gelmişti aldığım zaman, özellikle almadım ama cam bir kasa ile güzel olur sanırım :)
406622

Kasayı aldım ve kurulumu yaptım. :)
IMG_20190621_002444_N.jpeg

İki kasa arasında bariz şekilde malzeme kalitesi var.
Cubic kasa her konuda daha tok ve derli toplu.
Quartz Revo'nun metal malzemesi bariz çin malı ucuz hissi veriyor. Temperli cam ile toparlıyor karizmayı biraz.
Kasa kurulumu anlamında cubic çok daha kullanıcı dostu. Bir tane bile vida sıkmıyorsunuz. HDD leri kızaklı yuvası var, bir çok noktada titreşim engelleyen yumuşak ped ve ayaklar var.

Önce de belirttiğim gibi görsel amaçlı almıştım, bu konuda harika. Güzel ve temiz bir kurulum yaptım. Kasanın içine birkaç eklenti daha yapacağım ileriki zamanlarda.

Son düzenleme:
Kasayı aldım ve kurulumu yaptım. :)Eki Görüntüle 406928
İki kasa arasında bariz şekilde malzeme kalitesi var.
Cubic kasa her konuda daha tok ve derli toplu.
Quartz Revo'nun metal malzemesi bariz çin malı ucuz hissi veriyor. Temperli cam ile toparlıyor karizmayı biraz.
Kasa kurulumu anlamında cubic çok daha kullanıcı dostu. Bir tane bile vida sıkmıyorsunuz. HDD leri kızaklı yuvası var, bir çok noktada titreşim engelleyen yumuşak ped ve ayaklar var.

Önce de belirttiğim gibi görsel amaçlı almıştım, bu konuda harika. Güzel ve temiz bir kurulum yaptım. Kasanın içine birkaç eklenti daha yapacağım ileriki zamanlarda.
Kasanın aynısını bende aldımda daha gelmedi kargo hava akışı nasıl aldığıma pişman olmam değilmi reis.

Kasanın aynısını bende aldımda daha gelmedi kargo hava akışı nasıl aldığıma pişman olmam değilmi reis.
Hayırlı olsun.
Havalandırması güzel, öndeki 3 fan yanlardan aldığı havayı komple içeri veriyor.
PSU kabini ayrı olduğundan onun sıcaklığı içeriye işlemiyor. Bu sebeple güzel, hoşuma gitti.

Hayırlı olsun.
Havalandırması güzel, öndeki 3 fan yanlardan aldığı havayı komple içeri veriyor.
PSU kabini ayrı olduğundan onun sıcaklığı içeriye işlemiyor. Bu sebeple güzel, hoşuma gitti.
Gönül rahatlığıyla kullanabilirim değilmi herhangi bi sorunu yok performansı etkileyecek.

Ben de hanüz dün akşam kurdum sistemi, uzun süre kullanmadım. Performans konusu zamnala anlaşılır.
Tek eleştirdiğim yani eski kasam da aynı markanın ürünü olmasına rağmen metal malzeme kalitesi oldu.
Araştırdığım kadarıyla camlarına vermişler kaliteyi metaliyle çok uğraşmıyorlar duyduğuma göre metal zaten kırılmaz ama cam daha önemli bence o yüzden pek sorun yaratmaz reis camlar sağlam olsun daha önemli hava akışıda iyi olursa mükemmel kasa zaten.

Araştırdığım kadarıyla camlarına vermişler kaliteyi metaliyle çok uğraşmıyorlar duyduğuma göre metal zaten kırılmaz ama cam daha önemli bence o yüzden pek sorun yaratmaz reis camlar sağlam olsun daha önemli hava akışıda iyi olursa mükemmel kasa zaten.
Merhaba, kasayı test edebildinizmi ? bende bu hafta aldım aynı kasayı sanki ön paneli çıkarınca içeriye daha çok hava veriyor gibi geldi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı