Aerocool VX Plus 400W ile sistem açılmıyor

Xaraca

Kilopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
939
Çözümler
4
Herkese merhaba. 3 ay önce Teknobiyotik'ten Aerocool VX Plus 400W PSU aldım, 1 ay kullandıktan sonra kasa açılmamaya başladı, fanlar anlık dönüyor ve geri kapanıyordu. Eski 250W PSU ile denediğimde açılıyordu. PSU'yu garantiye gönderdim ve bana sıfırını gönderdiler. 2 haftadır yenisini kullanıyordum ve şimdi yine PC açılmıyor.

Sorun tam olarak şöyle, güç düğmesine basıyorum, fanlar yarım saniye dönüyor/ışıklar yarım saniye yanıyor ve sonra hepsi kapanıyor. Garip bir şekilde manuel olarak anakart üzerinden BIOS sıfırladığımda kasa açılıyor, her kapatıp açtığımda bunu yapmam gerekiyor. Ancak geçen sefer aynı sorunu yaşadığımda bu manuel BIOS resetleme çözümüm 1 hafta içinde işe yaramaz hale gelmişti, kasa hiç tepki vermiyordu. Muhtemelen yine aynısı olacak.

Elimde 250W 10 yıllık bir PSU var, onunla denediğim zaman kasa sorunsuz açılıyor. Aerocool ile açılmıyor. Sizce sorun nedir? 2 kez gönderilen PSU'ların ikisi de bozuk mu çıktı acaba?

Sistem:
GTX 1650 GDDR5 (güç kablosuz versiyon)
i5-4590S
2x8 GB RAM.
Aerocool VX Plus 400W.

Ayrıca 250W PSU ile sorunsuz açıldığı için sorunu yine Aerocool PSU'da arıyorum ancak sizce farklı bir bileşende sorun olma ihtimali var mı? Öyle olsa garantiden yeni PSU gönderirler miydi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'yu boşta bu şekilde çalıştırarak arızalı olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı