C# AES şifreleme başlangıç vektörü

Sorun kırılmasını engellemekse önce projenizin unpack edilmediğinden emin olmanız gerekiyor. Yoksa istediğiniz şifrelemeyi yapın, unpack edildekten sonra nasıl şifreleme yapacağınız zaten ortada olacak :)

Ben bu yüzden AES şifrelemeyi tercih etmiştim aslında, başlangıç vektörü olmadan algoritma bilinse bile kırılamıyor, başlangıç vektörünü rastgele oluşturacaktım sonra o oluşturduğumu güvenli bir yere kaydedecektim, ama öyle bir yer bulamadım.

Sorun kırılmasını engellemekse önce projenizin unpack edilmediğinden emin olmanız gerekiyor. Yoksa istediğiniz şifrelemeyi yapın, unpack edildekten sonra nasıl şifreleme yapacağınız zaten ortada olacak :)
Key'i bilmedikten sonra koddan sadece algoritmayi ele gecirebilir kisi. Sabaha kadar unpack etsin.

Key'i bilmedikten sonra koddan sadece algoritmayi ele gecirebilir kisi. Sabaha kadar unpack etsin.
Keyi nerede saklayacaksın ? hadi diyelim uzak suncuda saklayacaksın. E uzak sunucunun adresi yazıyor. Sunucu adresini değiştirir sorun ortadan kalkar. Dolayısıyla sabaha kadar unpack etmesine gerek yok max 10 dk sını alır

Ben bu yüzden AES şifrelemeyi tercih etmiştim aslında, başlangıç vektörü olmadan algoritma bilinse bile kırılamıyor, başlangıç vektörünü rastgele oluşturacaktım sonra o oluşturduğumu güvenli bir yere kaydedecektim, ama öyle bir yer bulamadım.
Özelliklet .Net uygulamaları çok çabuk unpack edilebiliyor. Şuan için en güvenilir çözüm uzak sunucu ve araya bir servis yerleştirmektir. Özellikle bu işlemlerde temiz kod kullanılırsa tadından yenmez.

AES şeyini sadece karanlık ağdaki sohbetlerimde kullandım, dolayısıyla pek bilmiyorum.

Şifrelenen her neyse, metin diyelim, şifrelendikten sonra kimin için şifrelendiyse, buna da sunucu diyelim, başkası okuyamaz. Sanırım buna ben de (şifreleyen) dahildim.

Karşı tarafın public anahtarına şifreliyorduk, karşı taraf da private anahtarıyla metni okuyordu.

AES şeyini sadece karanlık ağdaki sohbetlerimde kullandım, dolayısıyla pek bilmiyorum.

Şifrelenen her neyse, metin diyelim, şifrelendikten sonra kimin için şifrelendiyse, buna da sunucu diyelim, başkası okuyamaz. Sanırım buna ben de (şifreleyen) dahildim.

Karşı tarafın public anahtarına şifreliyorduk, karşı taraf da private anahtarıyla metni okuyordu.
Bu operasyondaki (şifrelemedeki) amaç, yetkisiz kişilerin (amacı dışındaki kişilerin) okumaması değilmi ? --Veri tabanında veri tutacaksın ama şifreli olmasını istiyorsun.
-Şifreli değerin tekrar çözülmesini istiyorsun.
Bu operasyonlar kolayca olur. Ama projen unpack edildiğinde bu operasyonların hiç bir esprisi kalmaz.

Bahsettiğiniz şey diffie-hellman olabilir mi? Böyle bir şey buldum da C# Şifreli Mesajlaşma – Diffie Hellman + AES Şifreleme

Ama projen unpack edildiğinde bu operasyonların hiç bir esprisi kalmaz.
İşte o yüzden yazdım. Projenin kullanıcı tarafı istersen açık kaynak olsun, sunucuya gönderilmiş verilerin de açıkça paylaşılsın. Yapılabilecek eylem sunucuya yeni dosyalar şifrelemekten başka bir şey değil.

Elinde sunucunun public keyi, şifreleyenin private ve public keyi olacak. Ama şifreli dosyaları çözmek için sunucunun private keyine ihtiyaç var.

Dosya Ekleri

• 1694982591544.png
    1694982591544.png
    386,5 KB · Görüntüleme: 25

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı