AFAD'ın güvenilir olmaması ve devletin bağış istemesi

448794

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
671
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar siz AFAD'a güveniyor musunuz? Bu kadar yardım toplandı. Ben güvenmiyorum şefaflıkla alakaları yok. Neyi nereye harcadıkları belli değil ve ayrıca devletin televizyon kanalarını kullanarak bağış istemesi kadar saçma bir şey yok. O zaman neden deprem vergisi toplanıyor?
Zaten televizyonda bağış yapanların çoğumun da iyilik olarak yaptığının düşünmüyorum. Vergiden düşmek ve reklam amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Bir de kamu kurumlarının bağış yapması var. Kimin parasını kime bağışlıyorsunuz? Ek olarak bağış atılmasın mı diyenler olacak. Bağış yapmanın kötü bir şey olduğunu döylemiyorum ama devletin bağış toplamamasının saçma olduğunu, o işi sosyal yardım kurumlar (ahbap gibi ) yapmalı. Mesela ben de Ahbap'a bağış yaptım.
 
Bugün televizyonda olan bağış programını izledim. Tonlarca lira toplandı. Umarım o paralar ile yeni binalar inşa edilir.
 
Vergiden düşmek ve reklam amaçlı yapıldığını düşünüyorum.
İyiliklerin reklam amacı taşıması bir şey değiştirmez, yardımının reklamlaşması yardım için bir teşviktir şirketler için. "Reklam için yapıyorlar" diye ağlamaya gerek yok, adamların yaptıkları bağış senin "reklam amacı gütmeden" yaptığın bağışın 1000 katı.

Vergiden düşme fikri mantıklı. Belli bir miktar yardımda bulunan kuruluşlara vergi indirimi yapılabilir mesela, bu da kuruluşlar için bir teşvik olur.
 
Güveniyorum. Okula nasıl gidiyorsan başına taş düştüğünde seni o adamlar kurtarmaya gelecek. Okuldaki hoca nasıl düzgün değilse onlar da düzgün değil. Daha hilti kullanmayı bilmeyen adamlar ama bir şeyler yapıyorlar.
Paranın çoğu birilerinin cebine gitse de iyi kötü bir örgütlenme var ve bir çaba gösteriyorlar.
Haluk Levent size ekmek verir, okula giderken burs verir. Tutup hilti kullanmaz. Kendince ekip kurar belki ama o kadar örgütlenmesi kolay değil. Uğraşsa onu da başarır. Gerçi basaramayabilir. Onu takip eden kitle her haltı yapabileceğini sananlardan oluşuyor gibi duruyor. Öyleleri çok var AFAD'da. Sonra karşılaştıkları ilk afette istifa edip duruyorlar.

Gorubtukerde sadece 2 grup insanın enkaz altına girerken destek kullandığını gördüm. Yabancı ekipler ve madenciler. JAK AFAD'dan çok daha iyidir, buna rağmen onların bile kullandığını görmedim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı