After Effects 2024 render alırken donuyor

ProxxDeniz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle After Effects 2024'ü ilk defa kullanıyorum. Video editi yapmak için aldım. Her şey şu ana kadar iyi fakat renderladığı sırada uygulama donuyor. Aşağıdaki ekde de görebilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2025-09-30 115208.png

Adobe After Effects RAM'i çok yoğun kullanır. Muhtemelen donmanın kaynağı RAM.
Görev Yöneticisini açıp Performans sekmesine gelin ve render işlemini başlatın. RAM kullanımının %95-%100 seviyelerine ulaşıp ulaşmadığını gözlemleyin. Eğer ulaşıyorsa sorun büyük ihtimalle RAM'dir.

Görev Yöneticisi'ni açıp performans sekmesine gelin ve render işlemini başlatın. RAM kullanımının %95-%100 seviyelerine ulaşıp ulaşmadığını gözlemleyin. Eğer ulaşıyorsa sorun büyük ihtimalle RAM'dir.

Peki render nasıl alacağım.

Görev Yöneticisi'ni açıp performans sekmesine gelin ve render işlemini başlatın. RAM kullanımının %95-%100 seviyelerine ulaşıp ulaşmadığını gözlemleyin. Eğer ulaşıyorsa sorun büyük ihtimalle RAM'dir.

Görev yöneticisinde %55 civarında.

İmkanlar doğrultusunda RAM takviyesi önerebilirim. Ancak sizin anakartınızda ek slot yuvası olmadığından 8x2'yi devre dışı bırakıp16x2 yaparsanız bayağı rahatlar diye düşünüyorum.

Tamamdır sağ olun önerdiğiz var mı peki hme oyun hem bu tarz edit işleri vs F/P ürün.

Tamamdır sağ olun önerdiğiz var mı peki hme oyun hem bu tarz edit işleri vs F/P ürün.

Tamamdır teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı