Sıradan bir videoyu dümdüz hiçbir şey yapmadan render al dediğim de (3,5 dk) render süresi 7 dk olarak çıktı. Ancak ben bu projede blur, ses senkronize kamera hareketi, low-high pass uyguladım. Bu efektler 26 saatlere çıkartıyorsa vah halime. Aynı projeyi Premiere Pro'ya attım (Dynamic Link ile) render süresini 24 saat gösterdi. Çok uzun cidden. Ryzen 7 3700X alsam ne kadar etkisi olur sizce?
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Aklıma bir şey takılmıştı, acaba pluginlerden birinden mi kaynaklanıyor diye ve tak! doğru cevap. Hem de tek seferde buldum sorunu. Camera Lens Blur efektini uygulamıştım, ilk 30 saniye blurluydu ve yavaştan fade efektiyle açılıyordu. Şarkı yavaştan girdiği için böyle yapmıştım. Blur efektini sildim ve aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz üzere 1080p 60fps çıktıyı 7 dakikada renderladı. Eğer siz de böyle bir durum yaşarsanız pluginleri tek tek silip render almayı deneyin. Ha mesela blur efektini tekrar eklemek istedim, o zaman ne yapacağım? Premiere Pro'daki Fast Blur efektini kullanırım yeterli olur. Hem render süresi AE'deki gibi devasa boyutlara ulaşmaz.