After Effects point light kullanılamıyor

Daha fazla  
Merhaba, ben bugün edit yaparken önceden de yaptığım eye glow efektini yapacaktım ama clibin üzerine "point light" eklediğimde clip siyah oldu, önceden böyle bir şey yoktu, "point light" eklesem de editi görebiliyordum ama şu an göremiyorum, bilen varsa yardım edebilir mi?

Yapmak istediğim efektin videosu bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Clip'inizi point light eklediğinizde siyah bir görüntü oluşuyorsa, muhtemelen aydınlatma düzenlemeleriyle ilgili bir sorun yaşıyorsunuz demektir. İşte bu sorunu çözebilmek için bazı adımlar:

1. Point light'in özelliklerini kontrol edin: Point light'i seçin ve ayarlarını gözden geçirin. Noktasal ışığın gücü, menzili ve renk ayarları gibi parametrelerini kontrol edin. Doğru ayarları yaptığınızdan emin olun.
  2. Işık şiddetini artırın: Noktasal ışığın gücünü artırmak, daha iyi bir aydınlatma sağlayabilir. Işık şiddeti ayarlarıyla oynayarak clip'in üzerindeki efekti daha belirgin hale getirmeyi deneyin.
  3. Render ayarlarını kontrol edin: Varsayılan render ayarları, aydınlatmayı düzgün bir şekilde işlemek için yeterli olmayabilir. Aydınlatma hesaplamalarının doğru yapıldığından emin olmak için render ayarlarınızı gözden geçirin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.
  4. Diğer katmanlarla etkileşimi kontrol edin: Eğer efekti uyguladığınız clip, başka katmanlarla etkileşime giriyorsa (örneğin, maskeleme veya blend modu kullanıyorsanız), bu da soruna neden olabilir. Diğer katmanlarla etkileşimi kontrol edin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.

Clip'inizi point light eklediğinizde siyah bir görüntü oluşuyorsa, muhtemelen aydınlatma düzenlemeleriyle ilgili bir sorun yaşıyorsunuz demektir. İşte bu sorunu çözebilmek için bazı adımlar:

1. Point Light'in özelliklerini kontrol edin: Point Light'i seçin ve ayarlarını gözden geçirin. Noktasal ışığın gücü, menzili ve renk ayarları gibi parametrelerini kontrol edin. Doğru ayarları yaptığınızdan emin olun.
  2. Işık şiddetini artırın: Noktasal ışığın gücünü artırmak, daha iyi bir aydınlatma sağlayabilir. Işık şiddeti ayarlarıyla oynayarak Clip'in üzerindeki efekti daha belirgin hale getirmeyi deneyin.
  3. Render ayarlarını kontrol edin: Varsayılan render ayarları, aydınlatmayı düzgün bir şekilde işlemek için yeterli olmayabilir. Aydınlatma hesaplamalarının doğru yapıldığından emin olmak için render ayarlarınızı gözden geçirin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.
  4. Diğer katmanlarla etkileşimi kontrol edin: Eğer efekti uyguladığınız clip, başka katmanlarla etkileşime giriyorsa (örneğin, maskeleme veya blend modu kullanıyorsanız), bu da soruna neden olabilir? Diğer katmanlarla etkileşimi kontrol edin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.

Bunların birçoğunu denedim ancak hala siyah ekran alıyorum, daha doğrusu clibi space tuşuna basıp oynattığımda sorun yok ama, clip durmuş bir şekilde bakınca siyah gözüküyor.

Siyah bir ekran sorunuyla karşılaşıyorsanız, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte sorunu gidermek için bazı adımlar:

1. Composition Ayarlarını Kontrol Edin: Composition (kompozisyon) ayarlarında görüntü ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Composition panelinde, Renk Ayarları bölümünü kontrol edin ve Renk Uzayı, Bit Derinliği ve Alfa Kanalı ayarlarını gözden geçirin.
  2. Layer Ayarlarını Kontrol Edin: Siyah bir görüntü elde ediyorsanız, ilgili layerın ayarlarını kontrol edin. Özellikle, Opaklık (Opacity) ayarını, Blend Modu (Blend Mode) ve Alpha Kanalı ayarlarını gözden geçirin. Bu ayarlar, layerın nasıl görüneceğini etkileyebilir.
  3. Video Ayarlarını Kontrol Edin: Eğer videonun kendisi siyah gözüküyorsa, video dosyasının doğru bir şekilde işlendiğinden emin olun. Codec veya diğer video özelliklerinde bir sorun olabilir. Farklı bir video dosyası deneyerek veya farklı bir codec kullanarak sorunun video dosyasından mı yoksa başka bir yerden mi kaynaklandığını belirleyebilirsiniz.
  4. Kullandığınız Eklentileri ve Efektleri Kontrol Edin: Eğer projenizde kullanılan eklentiler veya efektler varsa, bu eklentilerin ve efektlerin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Bazı efektler, aydınlatma veya renk değişiklikleri gibi görüntüyü etkileyebilir.
  5. Proje Dosyasını Yeniden Oluşturun: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, proje dosyasını farklı bir yerde veya farklı bir adla yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bazen projenin dosya yapısı veya bazı ayarlarında sorunlar olabilir ve yeni bir proje dosyası oluşturmak sorunu düzeltebilir.

Hocam Caps Lock açık olabilir mi? Ekran görüntüsü atma şansınız var mı?

Caps Lock açık değil, SS attım, clibin yerini de işaretledim, üstteki light, alttaki clip.

Siyah bir ekran sorunuyla karşılaşıyorsanız, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte sorunu gidermek için bazı adımlar:

1. Composition ayarlarını kontrol edin: Composition (kompozisyon) ayarlarında görüntü ayarlarının doğru olduğundan emin olun.composition panelinde, renk ayarları bölümünü kontrol edin ve renk uzayı, bit derinliği ve alfa kanalı ayarlarını gözden geçirin.
  2. Layer ayarlarını kontrol edin: Siyah bir görüntü elde ediyorsanız, ilgili layerın ayarlarını kontrol edin. Özellikle, opaklık (opacity) ayarını, blend modu (blend mode) ve Alpha kanalı ayarlarını gözden geçirin. Bu ayarlar, layerın nasıl görüneceğini etkileyebilir.
  3. Video ayarlarını kontrol edin: Eğer videonun kendisi siyah gözüküyorsa, video dosyasının doğru bir şekilde işlendiğinden emin olun. Codec veya diğer video özelliklerinde bir sorun olabilir. Farklı bir video dosyası deneyerek veya farklı bir codec kullanarak sorunun video dosyasından mı yoksa başka bir yerden mi kaynaklandığını belirleyebilirsiniz.
  4. Kullandığınız eklentileri ve efektleri kontrol edin: Eğer projenizde kullanılan eklentiler veya efektler varsa, bu eklentilerin ve efektlerin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Bazı efektler, aydınlatma veya renk değişiklikleri gibi görüntüyü etkileyebilir.
  5. Proje dosyasını yeniden oluşturun: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, proje dosyasını farklı bir yerde veya farklı bir adla yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bazen projenin dosya yapısı veya bazı ayarlarında sorunlar olabilir ve yeni bir proje dosyası oluşturmak sorunu düzeltebilir.

Maalesef yine olmadı.

Dosya Ekleri

• Inkeddryjdyjdtjsyjsjy.jpg
    Inkeddryjdyjdtjsyjsjy.jpg
    418,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
After Effects ayarlarında donanım hızlandırmasını devre dışı bırakmayı deneyin. Bunu yapmak için After Effects programını açın, "Dosya" menüsünden "Tercihler"e gidin ve "Önizleme" sekmesine geçin. "Donanım Hızlandırması (GPU Performansı)" seçeneğini devre dışı bırakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı