didierdrogba_legend11
Hectopat
AIDA64 üzerinden GPU sıcaklığına nasıl bakabilirim böyle mi?Manuel fan ayarı belki çalışmayabilir hatta kart kendi sıcaklığını algılamıyorsa otomatik fan ayarı bile çalışmayabilir ama bunlar varsayım. Oyuna girerken afterburner ile fan ayarını sabitleyin %50-55 'e öyle girin her ihtimale karşı ya da bir önceki çalışan sürücüyü yükleyin. Sürücü güncellemeleri çok büyük güncellemeler olmadıkça performansa etki etmez ufak tefek hataları düzeltir.
Bu arada NZXT CAM'ı veya AIDA64'ü kurup bunlardan GPU sıcaklığına bakmayı deneyebilirsiniz, bunlarda görünüyorsa kart kendi sıcaklığını algılayabiliyor demektir bu da üstteki senaryonun yaşanmayacağı anlamına gelir.
NZXT CAM' de aynı RivaTuner gibi sıcaklık, kullanım değerlerini oyun/uygulama içerisinde gösteren bir program.
AIDA64 üzerinden GPU sıcaklığına nasıl bakabilirim böyle mi?
Bu arada Far Cry 5'e girdim FPS olarak hiçbir sorun olmadı eskisi gibi oynadım.
Lütfen bu mesajımı görün. Bu önemli bir detay mı?Evet AIDA64 'de GPU sıcaklığını görüyor ama GPU'yu bir FurMark testine sokmayı deneyin fazla zorlamamak için testi 1024x768 çözünürlüğünde yapın ve FurMark ya da AIDA64 üzerinde sıcaklığı anlık olarak takip edin. Sıcaklık ve fan hızında artış görünüyorsa hiçbir sıkıntı yoktur MSI'da görünmemesi de önemli değildir.
Bakın bir var bir yok.Evet AIDA64 'de GPU sıcaklığını görüyor ama GPU'yu bir FurMark testine sokmayı deneyin fazla zorlamamak için testi 1024x768 çözünürlüğünde yapın ve FurMark ya da AIDA64 üzerinde sıcaklığı anlık olarak takip edin. Sıcaklık ve fan hızında artış görünüyorsa hiçbir sıkıntı yoktur MSI'da görünmemesi de önemli değildir.
Lütfen bu mesajımı görün. Bu önemli bir detay mı?
AIDA64 üzerinden GPU sıcaklığı bir kaybolup bir geri geliyor.
Bakın bir var bir yok.
Afterburner üzerinden GPU sıcaklık kullanımı, GPU voltaj kullanımı, GPU kullanımı vs. gibi tüm detayları görebiliyorum. Oyuna girince sıcaklık gözükmüyor. Nvida'nın resmi mesajıyla resmi sürücü kurulumu yaptım.Yani bu sadece yazılımlar üzerinde görüntülenmesine engel ise sadece manuel fan algılamaz o da bir sorun değil ama sensöre etkisi varsa bu sefer kartın sıcaklığını algılayamayacak ve otomatik fan ayarı devreye girmeyecektir o yüzden örnek veriyorum kart 70C iken sıcaklığı algılayamayacağı için fanı devreye sokmayacaktır veya minimum değerde tutacaktır. Benim tavsiyem bir önceki sürücüde hiçbir sıkıntı yoksa ona dönün, güncel sürücüde kalmak istiyorum derseniz de msi afterburner 'da fan hızını oyunlara girmeden önce sabitleyin.
Eki Görüntüle 1375593
Yani bu sadece yazılımlar üzerinde görüntülenmesine engel ise sadece manuel fan algılamaz o da bir sorun değil ama sensöre etkisi varsa bu sefer kartın sıcaklığını algılayamayacak ve otomatik fan ayarı devreye girmeyecektir o yüzden örnek veriyorum kart 70C iken sıcaklığı algılayamayacağı için fanı devreye sokmayacaktır veya minimum değerde tutacaktır. Benim tavsiyem bir önceki sürücüde hiçbir sıkıntı yoksa ona dönün, güncel sürücüde kalmak istiyorum derseniz de msi afterburner 'da fan hızını oyunlara girmeden önce sabitleyin.
Eki Görüntüle 1375593
Söyledikleriniz için teşekkür ederim.
Ben bunları beceremem bilgisayara zarar gelir diye çok korkuyorum, çok korkunç şeyler bunlar.
Ben gerçekten başıma böyle bir şey geldiğinin farkında bile değildim.
Sadece MSI Afterburner üzerinden sıcaklığı göremedim, gece gece bir anda bilgisayarımı kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığımı fark etim.
Ben bu saatten sonra herhangi bir oyuna tıklayamam bile bu korkuyla.
Monster Abra A5 v15.4 kullanıyorum. Biri İntel biri GTX 1050 iki erkan kartına sahibim.