Ağ bağlantısı ile sürücüleri görme

Makaleler
3
Arkadaşlar selamlar,
Microsoft yanılmıyorsam Temmuz ayı itibariyle yayınladığı güncellemeyle birlikte ev ağı kurulmasını kaldırdı.
Ben bu güncelleme öncesi iş yerindeki bilgisayarlara ev bağlantısı kurarak ana bilgisayarın D sürücüsünü tüm bilgisayarların görmesini sağlamıştım.
Geçenlerde format attım bir baktım ev bağlantısı yok. Ufak bir araştırma ile kaldırıldığını gördüm.
Bunu kesin halletmem lazım çünkü Office uygulamaları üzerinden şirkette işlem yapıyoruz.
Artık diğer bilgisayarlardan ana bilgisayara erişimimiz yok. Ne yapmamız gerekir, nasıl bir alternatif yol buluruz?
Detaylı bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
NTFS izinleri , Dosya ve yazıcı paylaşımı konularında ufak bir arama ile takip etmeniz gereken adımları bulabilirsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız, sorunu açıklayarak iletin.

Öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan yandex browser uygulamasını açarak adres çubuğu kısmına "www.google.com" yazıp "enter" tuşuna basınız. Ardından "arama" kısmına "NFTS izinleri" yazıp aratın ve çıkan listedeki ilk internet sitesini açıp (Örn;https://www.siberportal.org/blue-te...rmissions-and-sharing-permissions-on-windows/) sizi yönlendirdiği adımları kendi kurgunuza uygun olacak türde ilerletiniz.

Sonrasında "F6" tuşuna basarak adres çubuğuna yeniden "www.google.com" yazıp "enter" tuşuna basınız. Bu sefer "arama" kısmına "Dosya ve yazıcı paylaşımı" yazıp arattıktan sonra listelenen ilk internet sitesine girip (Örn:https://www.technopat.net/2018/07/11/windows-10-dosya-ve-yazici-paylasimi-nasil-yapilir/) size tarif ettiği tüm adımları eksizsiz olarak yapınız.

ÖNEMLİ NOT: Tüm bu ayarları klasörlerde yapabildiğiniz gibi bilgisayara bağlı olan yerel disklerde de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Çözüm:
1-) Öncelikle tüm bilgisayarların aynı internete bağlanması ve aynı çalışma grubu adında olması gerekiyor.
2-) Paylaşmak istediğiniz klasöre sağ tıklayıp özellikler ve ardından paylaşım kısmına geliniz.
Oradan gelişmiş paylaşım seçeneklerine tıklayıp "Bu klasörü paylaş" diyip gerekli izinleri veriyorsunuz.
3-) Bilgisayarım -> Ağ sürücüsüne bağlan kısmına tıklayınız. Klasör kısmının yanına paylaşılan klasörün yolunu yazıyoruz.
(Klasör yolu ismini bulmak için o klasöre sağ tıklayın özellikler->paylaşım kısmına geldiğiniz de klasör yol adını gösteriyor)
4-) Paylaşılan klasörün veya ana makinanın diyelilm Windows açılış şifresiyle birlikte bilgisayar adını giriyoruz ve işlem bu kadar.
(Şifre olmayan bilgisayarlar da sanırım şifre girme ekranı çıkmamakta)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı