Ağ işletmenliği mi yazılım geliştirme mi?

keremxw

Hectopat
10.sinifa gidiyorum. Meslek lisesine bu sene gectim. İş imkanı vesaire her şey göz önünde bulundurulunca hangisi daha iyidir? Bu arada matematikle pek aram yok belirteyim.

Ben yazılım geliştirme okuyorum 12. sınıf sana da öneririm.
10. sınıfta C# masaüstü program geliştirmeyi öğreniceksin.
11. sınıfta web tabanlı uygulama geliştirmeyi öğreniceksin.

Ağ kadar gereksiz bir alan yok genelde doğru düzgün ders bile işlemezler.
Yazılım tavsiye ederim.

Ağ mantıksız olur. Yazılımı ise evden bile öğrenirsiniz. Ağı üniversitede bile düzgün anlatmıyorlar, tam anlamıyla ancak Cisco veya CompTIA sertifikasyonları ile öğrenirsiniz.

Ağ kadar gereksiz bir alan yok genelde doğru düzgün ders bile işlemezler.
Yazılım tavsiye ederim.

Katılıyorum ağ okuyan arkadaşlarım var kablo bağlamaktan başka bir şey yapmadıklarını söylüyorlar.

Katılıyorum ağ okuyan arkadaşlarım var kablo bağlamaktan başka bir şey yapmadıklarını söylüyorlar.

11.sınıfım yazılımdayım yan sınıf ağ sınıfı 1 kere bile hocaların derse girdiğini görmedim.

Ağ İşletmenliği bölümü el becerisi isteyen bir bölüm. Ağ sistemlerinin kurulumunu montajını devre şemalarını vb. öğretir. Fiziksel odaklı bir bölüm. Diğeri ise temel kodlama ve algoritma kurma becerisi geliştirebilmeyi öğretmeyi hedefliyor sanal odaklı bir bölüm. İkisinde de lisenizin donanımına imkanına bağlı olarak ders kalitesi değişir. Ağ bölümü vardır ekipman yoktur gram ders işlenmez. Lisede web programlama okumuştum sakın onu okuma çok boş. Artık tamamen ölü bir bölüm.

Ağ işletmenliği bölümü el becerisi isteyen bir bölüm. Ağ sistemlerinin kurulumunu montajını devre şemalarını vb. öğretir. Fiziksel odaklı bir bölüm. Diğeri ise temel kodlama ve algoritma kurma becerisi geliştirebilmeyi öğretmeyi hedefliyor sanal odaklı bir bölüm. İkisi de lisenizin donanımına imkanına bağlı olarak ders kalitesi değişir. Ağ bölümü vardır ekipman yoktur gram ders işlenmez.

3 sene kabloları bağlatıyorlar maalesef dedikleri gibi bir bölüm değil.

O bölümün amacı altyapı ile uğraşan firmalara teknisyen yetiştirmek. Bir zahmet kablo bağlatsınlar.

İlk sene kablo bağlatıyorlar ardından derse bile girmiyorlar sadece gittiğim lisede değil neredeyse çoğunda böyle.
Eğer 2-3 kablo bağlamayı öğrenmek istiyorsa bunu kendi de öğrenebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı