Ağacımızı çalmışlar

lyforeid

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2019
Mesajlar
2.420
Makaleler
1
Çözümler
14
Karadeniz tamamen dağlardan ve yükseltisi bol güzergâhlardan oluşan bir coğrafya olduğu için buranın yerlisi olan bizler her zaman köylerimize gidemiyoruz. Arada sırada da olsa bitki ekmek, gübre atmak, çalı çekmek ve diğer bazı işler için köyü ziyaret ettiğimiz oluyor. Deprem, ramazan vs. derken birkaç ay köye gidememiştik. Bugün bir günlüğüne köye gittiğimizde ise kaç yıldır el emeği göz nuru budadığımız, gübresini atıp baktığımız kavak ağacımızın ve son gittiğimizde diktiğimiz fidanların arsamızda olmadığını gördük.

Böyle iğrenç bir durum karşısında ne denilebilir ben bilemiyorum fakat gerçekten mi ya? Gerçekten ağaç ve fidan çalacak kadar zavallı mısınız ya? Bu nasıl bir basiretsizlik, vahşilik, iğrençlik ben gerçekten anlam veremiyorum. Ciddi ciddi toprağı eşmişler, kavak ağacını köküyle beraber alıp götürmüşler. 4-5 metre boyu olan kavak ağacını yerinden çıkardıkları yetmemiş bir de utanmadan çevresindeki 3 limon, 1 mandalina, 1 Karadeniz hurması, 6 yağlı fındık ve 1 kivi olmak üzere tüm fidanları yerinden söküp götürmüşler. Maddi zararından değil daha çok manevi zararından dolayı acı duyuyorum. Allah'a havale ettik bu çapsızları ama halen de olayın şokundan çıkamadık.

Böyle bir durum yaşamış olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artvin'in bir köyünde imam olan bir tanıdık vardı. Zamanında köyün telefon kablolarını çalmışlar o yüzden eve internet bağlatamıyordu. Ülkemin "dindar" insanında ahlak kavramı olmadığı için böyle şeyler hep oluyor.
 
@GMC Denali aynen dostum 3 aydır gidemediği yere ayı tuzağı falan kursun istersen hatta ağaçları adamın evine taşıyalım değil mi?
Ne arsalar var güzel güvenlik önlemleri alınmış. İsteyen adam düşünür yapar. En kötü bekçi tutar. Sürekli bir problem vs çıkarmaya devam edin şu forumda.
 

Geri
Yukarı