Ağda bilinmeyen cihaz var

Hocam yapmanız gerekenler adım adım şu şekilde:
1) Modeminiz ile yayınladığınız wifi ağının şifresini değiştirin. Hazır girmişken isminide değiştirebilirsiniz. Bulmanız kolay olur.
2) Modeminizin WPS özelliğini devre dışı bırakın. Bu özellik modem üzerinde bulunan bir butona 3sn bastığınızda ağınıza bağlanacak ilk cihazın şifresiz bağlanmasını sağlar. Bu teknoloji faydasından çok zararı olan bir teknolojidir. Wifi ağlarında şifre kırmalarda istisnasız her seferinde ilk denenen yöntem budur.

Wifi şifresi değiştirme ve WPS kapatmayı modem arayüzünüzden yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey tarayıcınızda link girdiğiniz yukarıda bulunan yere aşağıdaki adresleri sırasıyla yazmanız. Bu adreslerden birisinde sizi bir arayüz karşılayacak.
192.168.1.1
192.168.1.2
192.168.2.1
Modem arayüzüne girdikten sonra sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Bunu modeminizin arkasında veya altında bulunan etikette bulabilirsiniz. Eğer etikette bulunmuyorsa modem ile birlikte gelen kullanıcı rehberi kitapçığında bulabilirsiniz. Kitapçığa erişiminiz yoksa kullanıcı adı: admin, şifre: admin şeklinde deneyin. Bu da olmaz ise internetten araştırmanız gerekir. Bunun için internet sağlayıcınız ve modeminizin markasını yazabilirsiniz. Örn: "Türkcell süperonline TP-link modem şifresi"

Ayrıca şifrenizi değiştirdiğiniz yerde güvenlik tipi bulunur burada varsa WPA2-PSK, yoksa WPA2'yi seçin.


Eğer bunların size yeterli olmayacağını düşünüyorsanız ancak o zaman ağınızda beyaz liste sistemine geçin. Ağınıza bağlı, tanımadığınız cihazları kara listeye almanızın hiçbir anlamı yoktur. Bunun nedeni şifrenizi kaptırdıktan sonra kötü niyetli bu kişilerin şifreyi istedikleri cihaza girebilecek olmasıdır. Bu durumları engelleyebileceğiniz en temiz yöntem beyaz liste dir. Beyaz liste yalnızca sizin mac adresini girdiğiniz cihazların ağa bağlanabilmesini sağlar. Bu hem kablolu hem de kablosuz bağlantı için geçerlidir.
Küçük bir dipnot: hem kablolu hemde kablosuz bağlantı sağlayan cihazlarda iki farklı mac adresi bulunur. Bunları görmek için en kolay yol modem arayüzünde bağlı cihazlar listesine bakmaktır.

Son olarak ip gitti diyen arkadaşlar; evlerde bulunan yerel ağlarda cihazınızın aldığı ip 192.168.1.1 ile başlar. Bunu modem arayüzünden değistirmediğiniz sürece böyledir. Gizlenmesi gereken sıkıntılı olan ip sizin public ip niz yani dışarıya çıktığınız ip'dir. Bir ip'nin public olup olmadığını anlamak istiyorsanız 192.168 ile başlayıp başlamadığına bakın. 192.168 harici başka ip'lerde var, öğrenmek isterseniz ip class'larına bakabilirsiniz.

Ne alaka bir şey bildiğin yok.
Hocam belli ki konu hakkında çok bir bilgiye sahip değilsiniz. Şu şekilde açıklayayım: bilgisayara virüs bulaştığında bilgisayarınızı değiştirmek yerine bilgisayara format atmanız olması gereken şeydir. Bu durumda aynı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı