Age of Empires 2 nasıl oynanır?

Age Of 2'i tamamıyla kendi oynayış stilimi oluşturarak öğrendim ve 2 ırk mainledikten sonra oyun açılmaya başladı.
O vakte kadar kimseyi izlememiştim çünkü anlamsız geliyordu şu an ise Viper'ın turnuvalarında sadece Rush yapmayı öğreniyorum.
Bence bir oyun oynayarak öğrenilmesi gerekir herkesin yaptığı taktikleri yaparsan bir süre sonra karşındaki rakipler de aynı şeyleri kullanacağından dolayı hiçbir anlam ifade etmiyor.
Tavsiyem ilk önce hangi askere karşı hangi asker güçlü bunu öğren, sonra ise kuşatma atölyesini kullanma sonra ise ilk 2 çağda 2'sini efektif kullanırken kaynak kontrolünü öğrenmek.
Oyun adım adım ve yaklaşık 20. saatimde ilk adımı attığımda orta zorluk botları yeni yeni yenmeye başlamıştım :D
Çok ciddi bir oyuncu isen izleyerek öğrenmelisin ama arkadaş ortamı ve ortalamanın 1-2 tık üstü rank'larda dediğim şeyler işe yarıyor.

Evet itiraf ediyorum 5 yaşındayım ve evet AeO2 dünyanın en basit oyunu taktik maktik yok bambam, Farmville gobrr, siz en büyüksünüz CHP'nin "Siz bize adam diyemezsiniz" çıkışı gibi ben de kimseye kardeşim diyemem DORU.
Farmville ben ilkokuldayken yoktu, binaenaleyh ben ilkokuldayken Facebook da yoktu. MSN, ADSL falan da yoktu. :D
Farmville oynar gibi yazdım sizin zamanınızda vardı demedim. Anladım 1000 yaşında felansınız dinazorları da gördünüz tebrik ederim binaenaleyh?

Dinozorları da gördünüz tebrik ederim binaenaleyh?
Forumda dikkatli bakarsan dinozorları görmüş olan başka dinozorlar da var. :D

AeO 2 dünyanın en basit oyunu taktik maktik yok bambam.
Böyle dediğim de olmadı ama sen bilirsin. Daha okuduğu şeyi anlayamayana laf anlatmakla uğraşma huyumdan vazgeçmem gerekiyor. :D

Çok basit ve eski strateji mekanikleri var.
Bir strateji oyunu oynayanlar da o oyunu böyle über taktik/stratejik zannediyor işte... AoE 1'i zaten geçtim, 2. oyundan çok daha stratejik derinliği olan bir sürü oyun var. Onları da oynamaya herkesin sabrı yetmiyor, satışları/oynama oranlarını görüyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı