Çözüldü Age of Empires 3 Definitive Edition "yanıt vermiyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

bjkworld26

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• AMD Ryzen 5 3600 • MSI B450M-A Pro Max • Gigabyte GeForce GTX 1060 6 GB • 240 GB Gigabyte SSD / 500GB Samsung 970 EVO Plus / 2 TB western Green HDD • Kingston Beats 16 GB 3600 MHz RAM.
RAM
2 x Kingston Beats DDR4 8 GB 3600 mhz ram
Ekran kartı
Gigabyte gtx 1060 6gb
Anakart
Msi B450m a pro max
İşlemci
AMD ryzen 5 3600
Age of Empires 3 oynarken 20-40 dakika arasında "yanıt vermeyi durdurdu" gibi bir hata veriyor ve oyun çöp oluyor. Tüm sürücülerim güncel virüs programını kapatıyorum. Yine de aynı sorun. Neden kaynaklanıyor? Oyunu Steam'den orijinal aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun devam ediyor mu?

BIOS'tan Core Performance Boost özelliğini kapatınca oyundan atmayı kesti. Neden bilmiyorum ama artık atmıyor ve bilgisayarı böyle kullanıyorum. Ayrıca ara sıra "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" gibi mavi ekran hataları alırdım. İnternette gezinirken bile. Nadir olurdu ama sinir bozucuydu. CPB'yi kapattığımdan beri aylardır mavi ekran hatası da almıyorum. Kule tipi soğutucu kullanıyorum Ryzen 5 3600 için yeterli olduğunu düşünüyorum CPB açıkken PUBG, GTA V gibi oyunları sorunsuz oynuyorum bir tek AOE 3 DE böyle. Sizce işlemcimde bir sorun mu var?
Oyun oynarken neden virüs programı kapatma gereği duyuyorsun ki? Oyun dosyalarını doğrulamayı dene.

Oyun dosyalarını doğrulama ilk yaptığım şey zaten. Oyunu sildim yeniden kurdum. D de sorun vardır belki dedim C ye kurdum. Gene aynı. Virüs programını kapatmazsan daha erken kapanıyor. Bir problemle karşılaşıldı deyip oyun çöküyor. Ekran kartımda vs bir sorun olduğunu da sanmıyorum.

Discord nickini yaz beraber oynayalım.
Oyun çöküyor diyorum.

Sorun NVIDIA sürücüsü kaynaklı gibi. GeForce Game Ready Driver 461.40 eski bir sürücü. Güncel sürümle dener misiniz?

Recep Hocam bende de "AEO 3 DE" oynarken oyun çöküyor. Memtest86 da bellek testi yaptım sorunsuz geçti. Tüm sürücülerim güncel. Oyunun dosyalarını doğruladım. Sildim yeniden yükledim. Hatta bilgisayara format attım gene de oyunun ortasında birden masaüstüne atıyor. Olay görüntüleyicisinde 3 adet hatayla karşı karşıyayım. 1. si "Application Error" hatası adı altında 0xc0000409 kodlu bir problem yaşıyorum. 2. si CertificateServicesClient-CertEnroll hatası adı altında da GetCACaps: Not Found hatası var. 3. ve son hata BugSplat-boston-AoE3DE_s hatası alıyorum. Bu hataları oyun kapandığında vermiyor. Oyun direk masaüstüne atıyor. Ben olay görüntüleyicisinden baktım bunlara. Yardımcı olabilir misin?

Sorun devam ediyor mu?

BIOS'tan Core Performance Boost özelliğini kapatınca oyundan atmayı kesti. Neden bilmiyorum ama artık atmıyor ve bilgisayarı böyle kullanıyorum. Ayrıca ara sıra "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" gibi mavi ekran hataları alırdım. İnternette gezinirken bile. Nadir olurdu ama sinir bozucuydu. CPB'yi kapattığımdan beri aylardır mavi ekran hatası da almıyorum. Kule tipi soğutucu kullanıyorum Ryzen 5 3600 için yeterli olduğunu düşünüyorum CPB açıkken PUBG, GTA V gibi oyunları sorunsuz oynuyorum bir tek AOE 3 DE böyle. Sizce işlemcimde bir sorun mu var?

Artı -1 Eksi
Çözüm
İşlemcide ya da anakartta bir sorun olması muhtemel. BIOS güncel mi? AMD sistemlerde kararlılık için önemli.

Evet BIOS son sürümde. Anakartı Mayıs 2022 gibi Amazon'dan sıfır aldım. İşlemciyi 2. el almıştım. Mayıs'tan beri kullanıyorum ikisini de. CPB kapalı iken sorun yok. Açık olduğu zaman hiç beklemediğim anda mavi ekran alabiliyorum dediğim gibi. İşlemcinin kesin olarak arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? AIDA64'le aldığım zaman stres testi filan yapmıştım. Maximum 81 filan olmuştu sabit kaldı sıcaklık olarak. Kapanma filan yoktu. Bende çok üstünde durmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı