ROG STRIX B450-F Gaming II anakartını Ryzen 5 5600 işlemcisi ile kullanmaktayım. 2 hafta önce gelen AGESA Combo V2Pi 1.2.0.A sürümünü içeren BIOS güncellemesini yaptım. Fakat bilgisayarım anlamsız bir biçimde günde 2 defa kendini yeniden başlatmaya başladı. Yaptığım 1 saat 15 dakika Prime 95 testinde ve aynı anda çalıştırdığım OCCT ekran kartı testinde hiçbir sorun bulunamadı. Fakat şunu fark ettim eskiden PBO Boost hızlarında işlemciye 1.27 civarı voltaj verirken artık 1.21 civarı voltaj vermekteydi.
Sorunun bundan kaynaklandığını başta pek düşünmeyerek 2018'deki bir konuda hızlı başlatma ayarının kapalı olduğu Ryzen sistemlerde bilgisayarın günde 1 defa yeniden başladığını öğrendim. Denedim fakat işime yaramadı ben de BIOS downgrade yaparak tekrar eski haline döndürdüm. Şimdi voltaj tekrar eski değerlerine döndü yarın gün sonuna kadar belki benzer durum yaşayan arkadaşlar için bilgilendirme yapacağım. Merak ettiğim ise bu mikrokodun işlemcilere giden voltaj değerini azaltma gibi bir durumu var mı?
Olur da böyle saçma bir şey yaşayan olursa BIOS downgrade yapabilirler yaptığımdan beri yeniden başlatma olmadı BIOS ayarlarım ise son versiyonda ve alt versiyonda aynıydı.