Ağır depresyondayım

Spor olayı direk popüler kültür zırvası. Arkadaşın da dediği gibi olay kafada bitiyor. Burada biraz kibirli olacağım eğer biraz zeki bir insansanız düşünmek sizi gerçekten depresyona soktuğunda daha fazla düşünmekten başka bir yol bulamıyorsunuz.

Vay be iyi ki bir spor yap dedik. Benim icin ise yaradigindan soyledim, belki arkadasin da isine yarar diye.

"Kufur etmek gibi" olmus. Eminim ki asagilayan insanlarin biri bile duzenli spora gidip vucut saatini duzene sokmamistir ve bunun yarattigi rahatlamayi hissetmemistir ama ispatlayamam.

Vay be arkadaslar ben ne kotu adammisim.. Siz spor falan yapmayin sakin onlar "Sigma zirvaligi" cunku aman yapmayin. Konu sahibi kardesim sana sovmusum su an ogreniyorum kufurlerim icin k. bakma kendimi kaybetmisim.

Spor yap ve reddedenleri de dinleme. Bir dene ne kaynedersin ki? En kotu birakirsin dunyanin sonu degil. Denemeye deger.

Depresyonda beyin kimyası bozulur. Kimyasalların oranı değişir. Bir yerden sonra kendi kendine de düzelmez. İlaçlar bu yüzden işe yarıyor.

Burada olay insanların üzüntüleri, belirli kötü dönemleri de depresyon sanıp, gerçek depresyonun ne olduğunu bilmemesi tanımamasından kaynaklanıyor.

Kendi başına, sadece sporla vs. ile çözülebilecek kadar basit bir şey olsaydı dünyadaki intihar nedenlerinin en başında depresyon olmazdı.

Sporun ne zaman ve nasıl işe yaradığını yazdım. Spor yapmak değil mesele, gerçekten depresyonu olan bir hastaya "spor yap geçer" demek. Yoksa daha önce de yazdığım gibi, spor hastalığın iyileşmesini hızlandırır, tekrarlamasını engeller ya da en başta depresyona girmeyi engeller. Bunun için ağırlık kaldırmaya da gerek yok. Yürürsün, bir yerden sonra yürümek kesmezse çok zaman alacağı için hafif tempo koşarsın vs. Daha ilerisi yüzersin. Ağırlık kaldıracaksan bir yandan yürüyüş ve koşu yapmak zorundasın ama. Yoksa kalbinin canına okursun.

Hocam dikkat ettiysen spor yap gecer demedim. Spor yap dedim. Ufak bir iyilesme de hissettirse iyidir. Nedense kelimelerim carpitiliyor. Ayrica yetiskin bir insan cani ne spor cekerse onu yapar. Sende bir fitness dusmanligi da hissediyorum ne kadar dogru bilemem. Ayrica kalbinin canina falan okumuyorsun agirlik kaldirarak, bu dedigini ispatlarsan helal olsun ben bilmiyormusum diycem. Isinmaktan tabii ki bahsetmiyorum isinmak her sporda vardir. Ne is yapiyosun sormasi ayip?

Bir spor çeşidine düşmanlık beslemek gibi absürd bir duruma sahip değilim.

Sporcu kalbi diye bir şey var ve bu iki şekilde olur; Dayanıklılık gerektiren sporlarda olan büyüme ve ağırlık kaldırma gibi güç isteyen sporlarda olan büyüme. Sadece dayanıklılık gerektiren sporlar sağlıklı, bunlarla beraber ağırlık kaldırma sporları yapılırsa yine sorun yok. Ama sadece kuvvet gerektiren sporlar dayanıklılık gerektiren sporlarla beraber yapılmazsa o zaman kötü. Çünkü tek başına kuvvet sporlarında olan kalp büyümesi sağlıklı ve istenen bir durum değil.

Abiniz olarak önce size tavsiye acil bir psikolojik destek alın. İlk etapta ilaçlar çok iyi geliyor, bir süre sonra kafanızı toparlamaya yardımcı olur. İkincisi bir kitap öneriyim size iyi hissetmek - david burns kesinlikle okuyun düşüncelerinizi değiştirirsiniz. 3. haftada 3 gün minimum yürüyüş. Biliyorum hiç bir şey yapmak istemiyor insan o durumda ama inanılmaz rahatlatıyor. Son olarak sevebileceğiniz bir hobi edinmeye bakın. Ben şahsen bilgisayar oyunları,anime, dizi gibi şeylerle kendimi oyalıyorum. İllene bir ilişki içine girmek istiyorsanız aktif bir arkadaş çevresi edinmeye çalışın...

Aynen ya kanzi.

Hocam sana 6 ay aksatmadan PPL yaziyorum dert tasa kalmaz.
Durumunuzu goze alarak bacak gunlerini atlayabilirsiniz, bu kiyagi herkese gecmem
Sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışmaktan, emin olun spora gidecek vaktim olmuyor. Düşünmediğim bir şey değil ama, vakit ayıramadığım bir şey.

Yanlış anlamam çünkü benim öyle bir hayatım hiç olmadı. Ne şımarıklık, ne her istediğimi elde etmek gibi...

Tek uğraşım bilgisayar dünyası. İşim de o zaten.

Sabah 9 akşam 9 çalışıyorum. Vaktim yok dediğim için dünyanın en boş lafı mı oluyor cidden? Şakadır umarım. Haftasonu iznim bile yok. Üstüne bilgisayar programcılığı okumaya çalışıyorum.

Hap kullanarak kendimi sersemleştirmek istemediğimden ötürü, böyle bir düşünceye sahip olduğumdan ötürü hiç destek almadım zaten. Çünkü bana da acizlik geliyor. Kaçış yolu gibi. Ben sorunu çözmekten yanayım.

.

Son düzenleme:
Popüler kültür vb. zırvalıklar ve yazılanları okudum. O tarz kişiler genelde 2. hafta dolmadan bir değişim görmediklerinde sporu bırakan, mentali zayıf kişiler. Arkadaşımız belki de çok iyi bir şekilde sporunu yapacak, beslenmesine dikkat edecek, uykusuna dikkat edecek. Spor yapmak iyidir. Serotonin ve dopamini artırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…