Ağır depresyondayım

Annem hariç böyle düşünmüyor.

Tam tamına aynı durumdayıdık. Ben eski yaşadığım ilimde hiç arkadaşım yoktu hatta okulun hepsi ile kavgalıydım beni dışladılar. Yeni bir il e geldim ve arkadaşlar edindim hepsi beni seviyor ve anlattığın durumdan çıktım. Şu an çok daha iyiyim.

Tam tamına aynı durumdayıdık. Ben eski yaşadığım ilimde hiç arkadaşım yoktu hatta okulun hepsi ile kavgalıydım beni dışladılar. Yeni bir il e geldim ve arkadaşlar edindim hepsi beni seviyor ve anlattığın durumdan çıktım. Şu an çok daha iyiyim.
şanslısınız

keşke 18 yaşını doldursam artık istediklerimi yapsam.

tavsiye aldım bi hayvan beslemek istiyorum ama ailem karşı. Üniversiteye gitsem alacam keşke bi gitsem

şanslısınız

keşke 18 yaşını doldursam artık istediklerimi yapsam.

tavsiye aldım bi hayvan beslemek istiyorum ama ailem karşı. Üniversiteye gitsem alacam keşke bi gitsem
Bi büyüsem psikolojik destek de alacam

Açık konuşmak gerekirse depresyonda olduğuna inanmıyorum, dediklerin depresyona falan girmek için çok yetersiz.
Herşeyi kendi içinde çok büyüttüğünü düşünüyorum. Kendi kendini zor duruma düşürüyorsun. Dediklerin çok kolay.
Sorun dediklerin sadece bunlar mı?
Hayatında hiç tramvatik diyebileceğimiz şeyler yaşamadın, bence kendini geliştirebilecek koşullara sahipsin.
1 tane arkadaşım var oda beni çok istemiyor. Onun arkadaşları çevresi var. Yarın da buluşcaklar. Benim niye yok diye sorguluyorum. Sürekli onu kıskanıyorum ve onda olan şeyleri istiyorum. Sürekli alışveriş yapıyor en iyi bilgisayara sahip. Bende niye yok diye soroguluyorum. Ailesi çok iyi onun dediklerini yapar onunla anlayış kurar. Benimkiler hiç öyle değil. Ya oyunlara para yatırmak için kart bile alamıyorum. Bir şey olur diye korkuyor cahiller.
Sorgulamak çok güzel birşey ama aklını yararlı şeyler için kullanmalısın.
Örneğin şunu sorgulayabilirsin, insanı insan yapan şey nedir?
Parası mı?
Çok iyi bir bilgisayara sahip olması mı?
...
Kendini başkaları ile (yanlış) kıyaslıyorsun, sendeki sıkıntı da bu.
Bak, insanların neler yaşadığını bilmezsin. Hayat herkese kolay da bir tek sana mı kötü?
Bu hayat kime kolay? Benim bu kısa zaman diliminde gördüğüm kadarıyla doğuştan zengin olanlara. Genelleme yapıyorum, onların istediğine sahip olması zor olmuyor. Aklını, mantığını kullanmak için, erdemli olmak için bir neden görmezler. Bunu düşünemezler ki...
Herkesin bir hikayesi var, bu da senin hikayen.
Hayatındaki karmaşıklıklar seni zayıflatmaz, seni güçlendirir, daha duyarlı yapar, daha bağışıklı yapar, daha deneyimli yapar.
Oyuna para yatıramamak büyük bir sorun mu; ahlaksız olmaktan, bilgisiz olmaktan?
Böyle zamanlarda kendini bu alanlarda geliştirebilirsin, seni geliştirebilecek alanlara yönelebilirsin, öğrenebilirsin, öğrendikçe fikir sahibi olursun, geliştikçe ilerlersin... İnsan olursun.
Hayatının amacı bu, her zaman devam etmek. En doğru bir şekilde ilerlemek.
Özgüvensizim insanların yüzüne bakmaya utanırım.
Neden utanırsın?
Önemli bir kişiden utanırsın, saygı duyduğun bir kişiden çekinirsin...
Ama sokaktaki herhangi bir kişi, tanımadığın bir kişi, okulundaki kişiler...
Onlar neden senden üstün?
Senden üstün mü?
Senden üstün mü ki onlardan çekiniyorsun?
Onları senden değerli kılan şey ne?
Sen kötü müsün, iğrenç birisi misin?
Onlar adam da sen değil misin?
Sen bir dene, göreceksin bir şey olmayacak.
Deneyim.
Kimse benimle konuşmuyor.
Evet, "özgüvensizlik" kavramı...
Konuşmalılar mı?
Senin onlara neden gereğin var ki?
Söyler misin?
Azıcık kendin ile barış.
Ben görebileceğin en lanet olası birisiyim, ben bile kendimle barışığım.
...
Arkadaş yapmaya çabalarsan hiç gelmiyor. Herhangi bir sıkıntın yoksa zamanla oluşuyor böyle şeyler. Olmazsa da olur, bireysel takılabilirsin. Herkes ile sıkı dost olmak zorunda değilsin.
Hayatım galiba o arkadaşa b ağlı. Sürekli onu düşünüyorum. Evlerimizde çok yakın.
1 tane arkadaşım var oda beni çok istemiyor.
Okuduklarından anlıyorum ki eksiksin. Asalak gibi başkalarına bağlanma gereği duyuyorsun.
Eksikliklerin: Herhangi bir hobin yok, becerin yok, konuşamıyorsun. Yalnızlık bu yüzden sana sıkıntı çünkü yalnız başına birşeyler yapamıyorsun.
Soruna değil çözüme odaklanmalısın. Bunlar senin anlattığın gibi ulaşılması zor şeyler değil. Dert görmediğin için sorunlarını dert sanıyorsun.
Yapmalısın, oturup ağlama. Sadece yap.
Bu kadar içini dökersin ama yine ilerlemeye devam edeceksin çünkü yapacak başka birşeyin yok
Hayatın anlamı bu.
Karaya vurmuş bir balık olsaydım denize doğru ölene kadar çırpınırdım. Denize ulaşıp ulaşamayacağım belli değil. Yapacak başka birşeyim de yok. Bu yüzden ölene kadar çırpınacağım.

İleride "Boş şeyler için kendimi yedim, bu güzel zamanlarımı boşa harcadım" demek istemiyorsan...

Hayatta olmaz bunları aileme gösterip beni psikologa götürekler. Cahiller hocam hiçbiri yapamaz yani ailem iyi meslekleri var gelirimiz de oldukça yüksek ama yapmazlar yani kendileri beni mutlu ama çalışmayan tembel zanneden insanlar. Annem hariç böyle düşünmüyor.
Ailen ile ilgili ne gibi bir sorunun var?
Seni sürekli zorbalıyorlar mı, önüne taş mı koyuyorlar, geleceğini mi karartıyorlar?
Sana değer vermiyorlar mı, seni sevmiyorlar mı?

Merhaba değerli Technopat üyeleri. Umarım iyisinizdir. Ben iyi değilim. Çok bunaldım. Üstümde ağırlık yorgunluk halsizlik bitmişlik tükenmezlik var ama sebebini bulmaya çalışıyorum. Mutlu olmak istiyorum ama olamıyorum. Sanki mutluluk bana o kadar yabancı gelmeye başladı ki mutlu olmak beni kötü yapıyor. Arkadaşım yok. 1 tane arkadaşım var oda beni çok istemiyor. Onun arkadaşları çevresi var. Yarın da buluşcaklar. Benim niye yok diye sorguluyorum. Sürekli onu kıskanıyorum ve onda olan şeyleri istiyorum. Sürekli alışveriş yapıyor en iyi bilgisayara sahip. Bende niye yok diye soroguluyorum. Ailesi çok iyi onun dediklerini yapar onunla anlayış kurar. Benimkiler hiç öyle değil. Ya oyunlara para yatırmak için kart bile alamıyorum. Bir şey olur diye korkuyor cahiller. Özgüvensizim insanların yüzüne bakmaya utanırım. Arkadaş kurmam. Okulu sevmem çünkü sıkılıyorum. Hele zaman geçiyor son 1 hafta kaldı. Zaman çok hızlı. Kimse benimle konuşmuyor. Hayatım galiba o arkadaşa b ağlı. Sürekli onu düşünüyorum. Evlerimizde çok yakın. Çok yalnızım. Gerçekten yalnızlık bana zarar veriyor. Aşırı yalnızım delireceğim. İştahım artık yok. Yalnızlık beni öldürecek. Yalnızlık öyle bir şey ki tarifi edilemeyecek bir şey. Sanki hayattan koptuğun o andır yalnızlık. Yalnızlık... Gerçekten depresyonda olma sebebim o arkadaş yüzündenn galiba. Aşırı mutsuzum ağlamak istiyorum bağırmak isitiyorum. Okulda onu düşünüyorum o çok iyi bir okulda. Psikolog danışmak istiyorum ailem var ve 18 yaşından küçüğüm. Bana yardımcı olun benimle biraz da sohbet edin. Sizi seviyorum Technopat üyeleri. Teşekkürler şimdiden yazdıklarınız için.

Bir de telefonum bozuldu yeni telefon alacağım. Telefonn olmayınca zaman hiç geçmiyor çok sıkılıyorum. Okul açılacak zaten onun acısı ayrı kalbimde çok kötü iz bırakıyor. Ağlamak istiyorum

Ben daha ağır depresyondayım, şu anda bir gözüm seğiriyor. İnan ki herkes öyle. Sana klişe şeylerle mesela elin ayağın tutuyor, haline şükret gibi saçmalıklarla da gelmeyeceğim. Ben şöyle yapıyorum. Depresyonda olduğum zamanları sanki olması gereken bir şeymiş gibi düşünüyorum. Elbet bir hün depresyonda olmayacağım diyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı