Ağır sağlam 5x5 yeni başlayanlar için mantıklı mı?

Morbius_28

Femtopat
Daha fazla  
Aslında başlık konuyu açıklıyor. Spora yeni başladım yaş 17 kilo 178 kilo 63 ve şu anda 5x5 yapıyorum spora başlayalı 2hafta oldu. Son 1 haftadır bunu yapıyorum. Spor salonunda program verilmiyor ve açıkçası başka doğru dürüst program da bulamadım. Eğer bunun mantıksız olduğunu düşünüyorsanız cevap yazarken kendi programınızı da söylerseniz çok daha yardımcı olursunz. Hareketleri doğru bir şekilde yapıyorum çok eminim ve hocalara da soruyorum sürekli. Yine de omurgama bir zararı olur mu? Bel fıtığı olur muyum? Sürekli aklımda oluyor araştırdım piyasa 2'ye bölünmüş ne yapsam bilemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ben naturel olarak kendim de yaptığım için gözlemlerim sonucu natureller için en iyisi adam akıllı ısınıp ağır çalışmak. Ben en iyi hipertrofiyi ağır çalışarak yakalayabiliyorum. 5x5 falan boş.

5x5 programı başlangıç için uygun program olarak geçer. Fakat asıl mantığı güzel vücut değil, güçlenmektir. Eğer başlangıçta güçlenip sonra güzel ağırlıklarla estetik vücuda geçerim diyorsanız güzel. Bulk'a girmenizde tavsiye edilir 5x5 döneminde. Ben uzun süredir 5x5 yaptım, hayır omurgaya zarar vermiyor. Daha sağlıklı vücuda sahip olursunuz.

Son günlerde forumda aşırı fazla gym konusu açılıyor, herhalde yaz geliyor diye. Hocam herkesin çalışma şekli farklı ama mesela sırt için 4 hareket yapıyorsanız hepsinde 5 set yapıyorsanız aşırı fazla bir hacim oluyor, ama o tüm gün toplam 3 hareket yapacaksanız yani 15 set yapacaksanız bir sıkıntısı yoktur. Yine de bence 5 set bir hareket için çok fazla, diğer hareketlere bitkin olma ihtimaliniz yüksek. Ben 5 set pull up yapsam ikinci harekete kolumu bile kaldıramam açıkcası.

Hangi egzersizi uyguluyorsunuz?

Hocam 5x5 programında dinlenme süresi 1-3 dk arası değişiyor.

Hangi egzersizi uyguluyorsunuz?
1.GÜN
Squad 5x5
Bench press 5x5
5x5 latpulldown

2.GÜN
Squad 5x5 mümkün
Overhead press 5x5
Deadlift 1x5
dips 5x5 (dips yapamadığım için dips benzeri çalıştıracak hareketler)

3.GÜN
Squad 5x5
Bench press 5x5
Bentover row 5x5

Tabiki bir yorgunluk oluyor ama pek takılınacak derecede değil. Yani çokta tecrübem yok şimdi ama ilk zamankilere göre bir tık daha fazla o kadar performansımın aşırı düştüğünü hissetmiyorum

tam olarak öyle düşünüyorum ve bulkta yapıyorum

5x5 başlangıç için güzel ama ağırsağlam versiyonu değil. Her neyse, 5x5 veya herhangi bir lineer program kilo almanız durdukça takılmaya çok meyilli. 1.78' 63 kilo birinin program da kısa sürede takılması çok muhtemel çünkü bu programlar "kalori fazlasında" olduğunuz varsayılarak hazırlanmıştır, kalori fazlasın da olsan bile kısa bir süre sonra iş kapasiten yetmediğinden takılacaksın.

evet işte ama anlamıyorum nasıl yeni başlayanlara uygun oluyor şu program nasıl peki full body 3gün çalışacağım. Bu arada 5x5 te zaten ilk haftadan deli gibi zorlanıyordum yani haftalık bir yük arttırımı zaten olamayacaktı ben yine elimden geleni yaparım diye düşünüyordum.

Göğüs:
Chest Press 3x15
Machine Fly 3x15

Sırt
Lat Pulldown 3x15
Seated Row Machine 3x15

Omuz
Shoulder Press Machine 3x15
Lateral Raises 3x15

Biceps
Preacher Curl Machine 3x15
Hammer Curls 3x15

Triceps
Dips Machine 3x15
Rope Pushdown 3x15

Bacak
Leg Extension 3x15
Legg Curl 3x15

ya birazda program yok sağdan soldan sürekli program bakıyorum iyi kötü bir şeyde netleşmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…