Ağır sağlam 5x5 yeni başlayanlar için mantıklı mı?

Birincisi programa başlarken zorlanıyorsan senin hatan çünkü program yeni başlayan programı.
Minimum 10 tekrar yapabileceğin bir ağırlıkla başlaman lazım.

İkincisi çok egzersiz yüksek tekrar kas, beş çarpı beş güç geliştirir diye bir şey yok, bunu söyleyenin tecrübe eksikliği.

Üçüncüsü zaten senin kilon az kilo alman şart, zaten bu durum da 5x5 çalışır ama takıldığın ilk plato da ne yapacağını bilemezsin, programın önerisi yüzde 10 yük azalt tekrar yükle. Evet bu kısa bir süreliğine işe yarar ama sonra tekrar takılırsın. Çünkü iş kapasiten yenilenmeye yetmemeye başlamış demektir.

Dördüncüsü son yazdığın program kötü. Ne seviye de olursanız olun bir antrenman programının ilerleme modeli olmalı, yoksa yapmanın bir manası yok.

Son olarak; Benim önerim Alphadestiny's novice program. Evet bu program da da günden güne lineer olarak ağırlık artıyorsun ama statik tekrarları kullanmıyor, dolayısıyla daha gerçekçi bir ilerleme modeli sunuyor.

evet işte ama anlamıyorum nasıl yeni başlayanlara uygun oluyor şu program nasıl peki full body 3gün çalışacağım. Bu arada 5x5 te zaten ilk haftadan deli gibi zorlanıyordum yani haftalık bir yük arttırımı zaten olamayacaktı ben yine elimden geleni yaparım diye düşünüyordum.

Göğüs:
Chest Press 3x15
Machine Fly 3x15

Sırt
Lat Pulldown 3x15
Seated Row Machine 3x15

Omuz
Shoulder Press Machine 3x15
Lateral Raises 3x15

Biceps
Preacher Curl Machine 3x15
Hammer Curls 3x15

Triceps
Dips Machine 3x15
Rope Pushdown 3x15

Bacak
Leg Extension 3x15
Legg Curl 3x15

ya birazda program yok sağdan soldan sürekli program bakıyorum iyi kötü bir şeyde netleşmem lazım
Fullbody başlayıp PPL veya Upper Lower geçmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı