Ağız ve diş sağlığı okumak mantıklı mı?

"Özellikle son 1 haftada mental olarak çok yoruldum karar vermekte aşırı zorlanıyorum." ne istiyorsunuz anlamadım. Hem çalışmadım diyorsunuz hem son 1 hafta çöktüm diyorsunuz. Hani 1 sene emek verip son 1 hafta çökmenizi anlarım da neredeyse hiç emek vermemişsiniz zaten. Mental çöktüm abi demekle olmuyor maalesef bu işler gerçekten istiyorsanız mentalim kötü abi zırvalarını bırakmanız lazım. Millet ne şartlarda ne dereceler yapıyor. Kısacası 1. şart gerçekten istemek. Mesajımı yanlış anlamayın sitem eder gibi oldum ama YKS gerçeklerinden bahsetmeye çalıştım maalesef lafla peynir gemisi yürümüyor bu sınavda.

Doğru diyorsunuz hocam farkındayım. Bahsettiğim çöküntü dersle alakalı değil zaten, çalıştığımın karşılığını alamadım gibi bir sitemim olmadı. Benim kaygım gelecekle alakalı. Son 1 hafta derken yerleştirme sonucu açıklandıktan sonraki süreç için söyledim. Ne yapacağım hakkında düşünmek yordu. Ayrıca benimde ne şartlarda olduğumu bildiğinizi sanmıyorum. Her insanın kendince dertleri vardır, herkesin derdi kendine büyük. İsteme mevzusuna gelince isteklerim son zamanlarda çok değişti, normalde hayatım boyunca hep bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyordum. Şu anda ise iş garantisinin olmaması, geleceği hakkındaki belirsizlik soğumama neden oldu. Onun haricinde hayalim diyebileceğim herhangi bir iş ya da bölüm yok. Bu durum motivasyon eksikliği oluşturuyor dolayısıyla. Tekrar mezuna kalsam da kaygılarım azalmayacak aynı şekilde devam edecek bunu biliyor olmakta tekrar sınava girme isteğimi öldürüyor. Her şeyi çok fazla kafaya takan bir insanım. Sizin dediklerinizi anlıyorum ama benim bahsettiğim konu o değil.

Son düzenleme:
Doğru diyorsunuz hocam farkındayım. Bahsettiğim çöküntü dersle alakalı değil zaten, çalıştığımın karşılığını alamadım gibi bir sitemim olmadı. Benim kaygım gelecekle alakalı. Son 1 hafta derken yerleştirme sonucu açıklandıktan sonraki süreç için söyledim. Ne yapacağım hakkında düşünmek yordu. Ayrıca benimde ne şartlarda olduğumu bildiğinizi sanmıyorum. Her insanın kendince dertleri vardır, herkesin derdi kendine büyük. İsteme mevzusuna gelince isteklerim son zamanlarda çok değişti, normalde hayatım boyunca hep bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyordum. Şu anda ise iş garantisinin olmaması, geleceği hakkındaki belirsizlik soğumama neden oldu. Onun haricinde hayalim diyebileceğim herhangi bir iş ya da bölüm yok. Bu durum motivasyon eksikliği oluşturuyor dolayısıyla. Tekrar mezuna kalsam da kaygılarım azalmayacak aynı şekilde devam edecek bunu biliyor olmakta tekrar sınava girme isteğimi öldürüyor. Her şeyi çok fazla kafaya takan bir insanım. Sizin dediklerinizi anlıyorum ama benim bahsettiğim konu o değil.
Anladım. Size sınavın gerçeklerinden bahsetmek istedim amacım kimseyi yermek vs. değil.

Ben ilk sıraya tıbbi görüntüleme yazmıştım kesin gelir diyerek. Arkalara da ağız ve diş yazdım, o geldi. Babam diş protez teknisyeni, özeldeki ortamı bildiği için tercih zamanı yazma demişti, şimdi de gitmemi istemiyor, yoldan geçeni işe alıyorlar zaten boşuna okuma diyor. Kendisi de nefret ediyor sektörden zaten. Babam tekrar çalış diyor sınava ama OBP kırıldı çalışsamda emeğimin karşılığını alamayacağımı biliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum, aklımda bu sene bölüme gidip KPSS çalışıp seneye KPSS sınavına girmek var olmazsa sonraki sene bırakıp tekrar YKS çalışmak var mantıklı mı sizce? Bu durumda 2 yıl kaybetmiş olacağım ama günlerdir düşünüyorum.
Bir de bölümün seçilme oranı %78 kız %22 erkek, bu durum sence sıkıntı oluyor mu? Okul ortamı iş ortamında vs sorun yaşıyor musun? Stajdayken erkek olarak doktorların sana davranışı nasıldı?

@MUHSİN YUSUF hocam bu mesaji gördünüz mü bilmiyorum görmediyseniz diye yazmak istedim. Cevaplarınız benim için önemli olacak.

Ben ilk sıraya tıbbi görüntüleme yazmıştım kesin gelir diyerek. Arkalara da ağız ve diş yazdım, o geldi. Babam diş protez teknisyeni, özeldeki ortamı bildiği için tercih zamanı yazma demişti, şimdi de gitmemi istemiyor, yoldan geçeni işe alıyorlar zaten boşuna okuma diyor. Kendisi de nefret ediyor sektörden zaten. Babam tekrar çalış diyor sınava ama OBP kırıldı çalışsamda emeğimin karşılığını alamayacağımı biliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum, aklımda bu sene bölüme gidip KPSS çalışıp seneye KPSS sınavına girmek var olmazsa sonraki sene bırakıp tekrar YKS çalışmak var mantıklı mı sizce? Bu durumda 2 yıl kaybetmiş olacağım ama günlerdir düşünüyorum.
Bir de bölümün seçilme oranı %78 kız %22 erkek, bu durum sence sıkıntı oluyor mu? Okul ortamı iş ortamında vs sorun yaşıyor musun? Stajdayken erkek olarak doktorların sana davranışı nasıldı?

Öncelikle diş protezde nasıl bilmiyorum ama ben yaz stajı yaptığımda bir çalışan işten ayrılmıştı ve bölümden mezun olup olmadığınıza bakıyorlar iş başvurusuna 3 4 kişi gelmişti ve onlardan en beğendiklerini aldılar yani öyle yoldan geçen herhangi birini işe alıyorlar gibi bir durum yok özel sektörde iş yoğun ama daha önce çalışma hayatın olduysa kolaylıkla adapte olursun yani 1 senede aşırı iyi çalışıp çok iyi bir bölüm tuttururum diyorsan eğer tekrar çalışabilirsin ama ben yine aynısını yaparım kendime güvenmiyorum çalışma konusunda diyorsan bu bölüm gerçekten güzel bir bölüm ve sıralaması her sene 100 bin geriye çekiyor hazır yerleşmişken oku derim kötü bir bölüm asla değil ben yazdığıma hiç pişman olmadım en büyük avantajı iş hayatına çok erken yaşta atılıyorsun yani kısaca YKS'ye çok iyi çalışıp iş bulabileceğin 4 yıllık bir bölüm tuttururum ben diyorsan bence YKS çalış ama ben uğraşamam tekrar diyorsan güzel bir bölüm oku derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı