AHCI mod yüzünden PC açılmaması

5454berat2828

Kilopat
Daha fazla  
Gigabyte H61M-DS2 (rev. 2.2) ana kartım var. BIOS menüyü karıştırırken SATA modunu IDE'de gördüm. Ne olacak diye onu AHCI moda getirdim ve bilgisayar şimdi anakart logosunda takılı kalıyor 3 dk. kadar. Sonra logo gidiyor ve görüntü gelmiyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Bios menüye de gidemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada işletim sistemim Windows 10 1607 ve IDE moda kuruluydu.

Son düzenleyen: Moderatör:
IDE moda kurulu ise sıfırdan format atmanız gerekiyor. Şimdi BIOS sıfırlamayı göstereceğim, gerekli bütün ayarları yaptıktan sonra temiz Windows kurun.

testtt.jpg

ssaddsa.jpg

Gösterdiğim siyah yere işlemi uygula.

Öncelikle sisteminize gelen gücü tamamen kesin, power kablosunu çıkarın güç kaynağından.
Şu resimde görüldüğü gibi gösterilen pinleri tornavida gibi birşey ile kısa devre yaptırın. Birkaç saniye tutun tornavidayı. 5 saniye uygundur.

Daha sonra bilgisayar sorunsuz açılmalı. BIOS'a giriş yapıp, ayarları fabrika ayarlarına döndürün tekrar. Ayarları yapıp, Windows kurulumuna geçin. AHCI modunda kullanın sürekli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı