AHCI Modu Etkinleştirme ve M.2 Optane Genie

1509705212372.jpg

Arkadaşlar M.2 Optane Genie ve AHCI Modu etkinleştirmenin bir faydası var mı? Bir de ikisinden birini etkinleştirdiğimde mavi ekran hatası verdi. Sizce 2 seçeneği de AHCI ve Enabled yapıp da format atmamı önerir misiniz?

Merhaba, şu anda bilgisayarda işletim sistemi var mı? Eğer işletim sistemi kuruluysa sonrada bunları değiştirmeniz sonucu mavi ekran çıkar. Yine de kuruluyken AHCI yapmanın yöntemleri mevcuttur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu anda bilgisayarda işletim sistemi varmı? Eğer işletim sistemi kuruluysa sonrada bunları değiştirmeniz sonucu mavi ekran çıkar. Yinede kuruluyken AHCI yapmanın yöntemleri mevcuttur.
Dediğim gibi değiştirdim ve mavi ekran hatası verdi. Peki ben AHCI Modu Windows'dan etkinleştirdim diyelim. Daha sonra bu Optane Genie modunu etkinleştirmem gerekiyor mu?

Evet etkinleşir ama yedeğinizi almanızda fayda var, riskli bir süreç.
"Windows 10 AHCI mode yapma" bu şekilde arama yaparsanız dökümanlar size yardımcı olacaktır. İşlem Kayıt Defteri içerisinde yapacağınız değişiklik ile aktif ediliyor. Windows 7 de AHCI yapmayı unutmuştum, sonradan bu yöntemle AHCI yapmıştım.

Evet etkinleşir ama yedeğinizi almanızda fayda var, riskli bir süreç.
"Windows 10 AHCI mode yapma" bu şekilde arama yaparsanız dökümanlar size yardımcı olacaktır. İşlem Kayıt Defteri içerisinde yapacağınız değişiklik ile aktif ediliyor. Windows 7 de AHCI yapmayı unutmuştum, sonradan bu yöntemle AHCI yapmıştım.
Anladım. Dediğiniz şekilde arama yapacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı