Satanizm'in birkaç çocuktan çıkma bir inanç olduğunu düşünmen gerçekten oldukça gülünç ve aynı zamanda bu konudaki bilgisizliğini ortaya koyuyor. Tabii Satanizm'i internette kendine zebani diyen birkaç soytarıdan öğrenince böyle oluyor. Bu inancın ekolleri, kahinleri, kitapları var. Bunların hiçbiri hakkında herhangi bir bilgi birikimine sahip değilsin yazdığından oldukça belli olduğu üzere. Günümüzdeki teistik satanistler aynı zamanda paganlardır. Sahip oldukları bazı inanışlar İslam'dan bile eski zamanlara gider diyebiliriz.Ben puta tapmayı bir din olarak görmüyorum. Din'de bazı nedenler var ancak puta tapmanın bir nedeni yok. İnsanlar kendi kafasında bu bizim tanrımız diyorsa bu din değildir, bende o zaman aklımdan uydurayım su bizim tanrımızdır bizi besler! Dediğimde bu bir din olur mu? İnsanlar neden bir taş parçasına tanrı diyor? Doğru düzgün ahlak ve eğitim görmemiş insanlar çünkü. Aynı zamanda bazı ergenler tarafından çıkarılan "şeytan bizim tanrımızdır" olgusu da bir din değil.
Hocam peki soruyorum, bu din gerçekten doğru mu? Putlara tapmak size de mantıklı geliyor mu? Bunun milyonlarca insana söylenmiş bir yalan olduğu gerçeği aynı şekilde ne kadar detaylı osu busu kitapları inanç ekolleri olsa bile bunlar yalana çıkıyor. Yalan yalan yalan. Yalan olduktan sonra banane bir sürü inanç ekolü kitabı varsa.Satanizm'in birkaç çocuktan çıkma bir inanç olduğunu düşünmen gerçekten oldukça gülünç ve aynı zamanda bu konudaki bilgisizliğini ortaya koyuyor. Tabii Satanizm'i internette kendine zebani diyen birkaç soytarıdan öğrenince böyle oluyor. Bu inancın ekolleri, kahinleri, kitapları var. Bunların hiçbiri hakkında herhangi bir bilgi birikimine sahip değilsin yazdığından oldukça belli olduğu üzere. Günümüzdeki teistik satanistler aynı zamanda paganlardır. Sahip oldukları bazı inanışlar İslam'dan bile eski zamanlara gider diyebiliriz.
Hocam peki soruyorum, bu din gerçekten doğru mu? Putlara tapmak size de mantıklı geliyor mu? Bunun milyonlarca insana söylenmiş bir yalan olduğu gerçeği aynı şekilde ne kadar detaylı osu busu kitapları inanç ekolleri olsa bile bunlar yalana çıkıyor. Yalan yalan yalan. Yalan olduktan sonra bana ne bir sürü inanç ekolü kitabı varsa.
Aynı soruyu eğer İbrahimi dinler hakkında sorarsan, samimi olduğuna inanacağım.Hocam peki soruyorum, bu din gerçekten doğru mu? Putlara tapmak size de mantıklı geliyor mu? Bunun milyonlarca insana söylenmiş bir yalan olduğu gerçeği aynı şekilde ne kadar detaylı osu busu kitapları inanç ekolleri olsa bile bunlar yalana çıkıyor. Yalan yalan yalan. Yalan olduktan sonra banane bir sürü inanç ekolü kitabı varsa.
Puttan farkı var. Müslümanlık kölelik değildir. Ayrıca önünde namaz kıldığın şeyler bir taş parçası değil. Konuşman genel olarak çok mantıksız.Aynı soruyu eğer İbrahimi dinler hakkında sorarsan, samimi olduğuna inanacağım.
Bir Müslüman, "şeytan taşlıyorum" diye beton bir bloğu taşlıyor. Sence taşlanan gerçekten şeytan mı?
Kıbleye dönüp namaz kılıyor. Neden?
Bir Hristiyan, İsa'nın çarmıha gerilmiş figürü önünde diz çöküp dua ediyor. Figüre mi dua ediyor?
Peki bunların puttan farkı var mı? Yoksa onlar sembolik mi? Bana aynısı gibi geldi de..
Artı olarak Satanizm kendi içinde mantıklı ve tutarlıdır. Şeytan'ın Tanrı tarafından kandırıldığına inanırlar. Ve birçok kez Şeytan, kendisinin doğru olduğunu, insanların günahkar olduğunu Tanrıya kanıtlamıştır.
bkz: İdris(Enok) kıssası, Adem kıssası...
Puttan farkı var? Müslümanlık kölelik değildir? Önünde namaz kıldığın şey, taş parçası değil? Mantıksız?Puttan farkı var. Müslümanlık kölelik değildir. Ayrıca önünde namaz kıldığın şeyler bir taş parçası değil. Konuşman genel olarak çok mantıksız.
Eh bunca zamandır tarih veya din kültürü derslerinde görüp şunları öğrenemediyseniz size bende öğretemem, vakit kaybı olur. Müslüman olmamızın bir sebebi var. Müslümanlığın kölelik olmadığını bu kadar insan biliyor ki müslüman oluyor. Müslüman olmamızın sebebi bu değil bunu araştırıp öğrenebilirsin. Bir zamanlar araplar islam bize has bir dindir eğer bizden başka biri inanırsa bizim kölemiz olacaktır demişler (bir zamanlar)Puttan farkı var? Müslümanlık kölelik değildir? Önünde namaz kıldığın şey, taş parçası değil? Mantıksız?
Puttan ne farkı var? Lat, Menat ve Uzza.. Bunlar, Kur'an'da bile adları geçen İslam öncesi Üç Baş Tanrıça.. Bunlara da kurban sunuluyordu. Ne farkı var hocam? Açıklar mısın? Biz bilmiyoruz madem.
Hac, İslam öncesi putperestlerin gerçekleştirdiği toplanma etkinliğidir. Eee? Sen, neden İslam öncesi bir etkinlik olan Hac ibadetini yerine getiriyorsun?
Kabe'nin anlamı "Küp Nesne" anlamına gelmiyor mu? Bu, İslam öncesi Arap toplumunda da var. Neden deri kumaşa sarılmış adı üstünde Küp Nesneye secde ediyorsun?
"Müslümanlık, kölelik değildir." demişsin. Köleliktir. Neden okuyan da okumayan da inanıyor o zaman? İbadetlerini yerine getirmeyen bir bireyin inanma amacı nedir? Çünkü size göre, "Allah affedicidir." Müslümansan ve ibadetlerini yerine getirmemişsen, sonuçta bir süre ceza çektikten sonra hurilerine kavuşacaksın. İnanıyorsun, çünkü korkuyorsun.
Tabi, ben mantıksızım.
Aynen, hocam.. Din derslerinde zaten İslam Tarihi anlatıyorlar. Buhari'yi, Müslim'i, Nesai'yi, Tırmızi'yi anlattılar bize.. Deve sidiği içtiğinde hastalığının geçtiğini anlattılar.Eh bunca zamandır tarih veya din kültürü derslerinde görüp şunları öğrenemediyseniz size bende öğretemem, vakit kaybı olur.
Müslüman olmanın bana zararı yok. İstediğine inan. Gram umurumda değil.Müslüman olmamızın bir sebebi var. Müslümanlığın kölelik olmadığını bu kadar insan biliyor ki müslüman oluyor. Müslüman olmamızın sebebi bu değil bunu araştırıp öğrenebilirsin.
İslamiyet'in hızlı yayılmasının sebebi, sevgi, şefkat, hoşgörü değil. Madem çok önemsiyorsun, İslamiyet'in yayılış sebeplerini bir araştır derim. Birkaç hadis okursan anlarsın.Bir sürü insan müslümanlıktan çıkmış yeniden diğer dinlere yönelmişler. Sonradan gerçeği söylediklerinde ise gördüğün gibi şuanda islamiyet en hızlı yayılan din.
Müslümanlık ya da herhangi bir dine inanmıyorum.Biz diyorsun ama bu kadar insan arasında müslüman olmayanlar hariç kimse senin gibi düşünmüyor.
Merak ettim, inandığın dine saygı duyarım bir şey diyemem. Sen hangi dine inanıyorsun? Şu dediklerin ile müslümanlıktan çıkarsın eğer müslüman isen. Kuranı kerimde dinimizi sorgulamak günah değil ve müslümanlıktan çıkarmaz. Ama sizin yaptığınız çok bambaşka bir olay.
Yazdıkların ile bir kere bile kuranı kerimdeki ayetler falan filan bunlara bakmadığın besbelli. Ben namaz kılmayı bilmiyorum. Şuana kadar akıl edemedim ama şu zamandan sonra kursa gidip öğrenöeyi düşünüyorum.
Sözler Köşkü mü izleyeyim? Yoksa Altay Cem Meriç mi? Yoksa 19.cu Edip Yüksel mi?Bunu bazı Youtube kanallarından da izleyebilirsin. Bir çok youtube kanalı var dinimizi anlatan. Sorduğun sorular da cevaplanmış olur.
Hocam müslümanlığa kölelik dediğiniz için dediklerinizi ciddiye almıyorumAynen, hocam.. Din derslerinde zaten İslam Tarihi anlatıyorlar. Buhari'yi, Müslim'i, Nesai'yi, Tırmızi'yi anlattılar bize.. Deve sidiği içtiğinde hastalığının geçtiğini anlattılar.
Hocam, dalga mı geçiyorsun? Hangi din dersinde İslam anlatılıyor söyleyebilir misin? İki dua, iki süre okuyan geçiyor. O da Arapçasını okuyan. Türkçe anlam falan hak getire..
Müslüman olmanın bana zararı yok. İstediğine inan. Gram umurumda değil.
İslamiyet'in hızlı yayılmasının sebebi, sevgi, şefkat, hoşgörü değil. Madem çok önemsiyorsun, İslamiyet'in yayılış sebeplerini bir araştır derim. Birkaç hadis okursan anlarsın.
Müslümanlık ya da herhangi bir dine inanmıyorum.
Tabi, hocam. Aynen hiç okumadım. Ne anlarım okumaktan. Cahilin biriyim. "O kadar Lat, Menat, Uzza dedim, Kur'an'da geçiyor dedim." Ama okumadan nereden bileyim değil mi? Benimki de iş mi şimdi? İlahi ben ya..
Zaten benim masaüstünde ne Kur'an-ı Kerim programı var, ne Kütüb-i Sitte var, ne Tevrat var, ne İncil var.. Anlamam ki zaten. Tüh ben ya..
Eki Görüntüle 1834748
Sözler Köşkü mü izleyeyim? Yoksa Altay Cem Meriç mi? Yoksa 19.cu Edip Yüksel mi?
Tabi ki de.. Bu şekilde kaçabilirsiniz. Bu da bir tercih. Sorun yok..Hocam müslümanlığa kölelik dediğiniz için dediklerinizi ciddiye almıyorum
Konuyu da sessize alıyorum ki cahile bir şey anlatmak zor.
Bizim din derslerinde her şey olmasa da yeterli bilgiye sahip oluyoruz. En azından sizin bilmediğiniz bir çok şey bildiğimi biliyorum.
Buna inanmaya devam edebilirsiniz. Dediğim gibi benim için sorun değil. Benim içmemi istemeyin yeterli..Deve sidiği içtiğinde hastalığının geçtiğini anlattılar.