AIDA64 stres testi sonuçları

Gok1Han

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
32 GB RAM
RTX 3050 4 GB
İ7 12650 işlemci
1 TB SSD
Merhaba. Excalibur G770 laptopa sahibim. RTX 3050, i7 12650h, 32 GB RAM, 1 TB SSD var. Laptopumun oyun oynarken aşırı ısındığını (80 üzeri, genellikle 90 civarı) fark ettim ve AIDA 64 ile laptopumu stres testine soktum. Sonuçları paylaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

kanıt 3.png

kanıt 2.png

kanıt 1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu Casper laptopların ısınma sıkıntısı kronik gibi çok fazla konu var bu şekilde. Güzel bir soğutucuyla belki bir miktar soğutabilirsiniz. Uzun süredir kullanıyorsanız da toz birikmiş macun değişimi gelmiş olabilir.

Maalesef bu Casper laptopların ısınma sıkıntısı kronik gibi çok fazla konu var bu şekilde. Güzel bir soğutucuyla belki bir miktar soğutabilirsiniz. Uzun süredir kullanıyorsanız da toz birikmiş macun değişimi gelmiş olabilir.
Laptopu alalı 1.5-2 hafta oldu. Genel olarak çok yormuyorum. Zaten günde en fazla 2 saat oyun oynuyor, 2 saat premiere pro ile ilgileniyorum. Render konusunda sorun yok zaten ama dediğim gibi oyun oynarken genelde ısınma normalden fazla artıyor.

Laptopu alalı 1.5-2 hafta oldu. Genel olarak çok yormuyorum. Zaten günde en fazla 2 saat oyun oynuyor, 2 saat Premiere Pro ile ilgileniyorum. Render konusunda sorun yok zaten ama dediğim gibi oyun oynarken genelde ısınma normalden fazla artıyor.

Testin daha yarısında ısınmadan dolayı güç düşürmüş direk. Eğer iade edebiliyorsanız iade edip soğutması daha iyi bir laptop alın edemiyorsanız da altına laptop soğutucu alabilirsiniz. Hem hava sirkülasyonu için yükseltmiş olursunuz hem de alttaki fanlar 3-5 derecede olsa serinletir.

Teşekkürler hocam sağ olun. Önerebileceğiniz bir soğutucu markası, modeli var mı?

Laptopumda 2 ekran kartı var. AIDA64 stress testi yaptığımda işlemlecinin ekran kartı devreye giriyor. Harici ekran kartı girmiyor. Onu nasıl seçebilirim? Laptopum ASUS ROG G713.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı