Aida64 System Memory Error Sorunu

Talha Akbayrak

Hectopat
Daha fazla  
2 hafta kadar önce bilgisayar topladım fakat hala doğru düzgün bir şey yapamadım. Sistemi denemek için Aida64 sistem kararlılık testi çalıştırdığım da sıkıntısız çalışıyor fakat system memory'yi seçmezsem, onu seçtiğimde 10 saniye içinde hata veriyor ve test duruyor. Başka bir forumda bir kişiden yardım istedim bunun hakkında bana BIOS'tan değiştirmem için voltaj ayarları söyledi fakat bir sıkıntı da burada oluşuyor, BIOS'tan herhangi bir voltaj ayarını değiştirince post ekranı gelmiyor ve ne kadar beklersem bekleyeyim düzelmiyor. Sorun RAM voltajında, RAM voltajı normal haliyle 1.200V'da fakat bunu 1.230V veya üstü yaparsam post gerçekleşmiyor. Oyun oynarken oyunlar sürekli çöküyor ve bazen normal internette dolaşırken ekran birden siyah olup geri düzeliyor. RAM'in secondary timing'leriyle de oynadım fakat değişen bir şey yok, A-XMP profilleri çalışıyor fakat aynı ayarları manuel olarak girince yine açılmıyor. Artık aklıma yapacak hiçbir şey gelmiyor. Yardım lütfen.

@RecepBaltaş
@AliGüngör

Sistemim:

• AMD Ryzen 5 1600
  • MSI B350 Tomahawk
  • MSI GTX 1060 Gaming X 6GB
  • Corsair Vengeance LPX 8GB 2400MHZ
  • CoolerMaster MasterWatt Lite 600W

1.220 Ram voltajı ve 0.975 cpu nb voltajı ile ram'i overclocklayabildim fakat sorunum düzelmiş değil.
Secondary timings şöyle :

16,16,18,18,36

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı