AIDA64 test sonuçları nasıl?

Ruleyz

Hectopat
Sistemimde olan bazı performans ( FPS düşmesi ) sorunları yüzünden donanımlarımı kontrol etmeye karar verdim.

Konuyu tamamen okursanız sevinirim.

AIDA64 ile 10 dakikalık test sonucunda bu tarz bir tabloyla karşılaştım normal mi bilmiyorum:

Sistem özelliklerim;

ASUS 1050 Ti.
i5 6400.
16 GB 2400 MHz RAM ( çift kanal )
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7

stabilitytest.png

• GTA V oynarken 100 FPS'lerden aniden 40'a düşüp saniyelik drop yiyorum.
  • Valorant oynarken 200'lerden aniden 30 - 60 arasına düşüp drop yiyorum.
Donanımlarda sıkıntı olmadığını başka nasıl anlayabilirim başka hangi uygulamalar ile test edebilirim.

Hocam değerleriniz normal anlık donmalar birkaç nedenden olur.
  1. RAM'lar uyumsuz olabilir.
  2. Ekran kartı o alandaki nesneleri render edemiyor olabilir anlık olarak.
  3. GPU'nun MHz'si düşüp FPS kaybı yaşıyor olabilirsiniz.
  4. Darboğaz olabilir.
  5. Diskte bir sorun olabilir.
Bunları nasıl test edebilirim hocam ?

Hocam birçok yolu var. En iyisi kendi testinizi yapmak MSI Afterburner ile oyun içindeki değerleri kontrol edin donma sırasında hangi değerlerin düştüğünü ya da darboğaz olup olmadığını kontrol edin. Darboğaz olduğunu sanmıyorum. Bana SSD şüpheli geliyor onu test etmekte biraz zor ama AIDA ile local disk stres testi yapabilirsiniz.

Hocam birçok yolu var. En iyisi kendi testinizi yapmak MSI Afterburner ile oyun içindeki değerleri kontrol edin donma sırasında hangi değerlerin düştüğünü ya da darboğaz olup olmadığını kontrol edin. Darboğaz olduğunu sanmıyorum. Bana SSD şüpheli geliyor onu test etmekte biraz zor ama AIDA ile local disk stres testi yapabilirsiniz.
Hocam sizi yoruyorum ama rica etsem

Şu konuya bakar mısınız burda afterburner değerlerini paylaşmıştım yorumlarda.

Hocam sizi yoruyorum ama rica etsem.

Şu konuya bakar mısınız burada Afterburner değerlerini paylaşmıştım yorumlarda.

Hocam GPU 1700-1800 MHz'lerde geziyor OC mi yaptınız. Benim bildiğim 1050 Ti o kadar değildi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı