AIDA64 Test Sonuçlarım Normal mi?

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımı AIDA64 ile teste soktum, bir sıkıntı var mıdır ben pek anlamıyorum :) Bir de başka tavsiye ettiğiniz test var mıdır?

test.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Azmich Testin ilk 2-3 dakikasında baktığımda 90 derecede falan geziyordu, sonradan 99 görmüş.

Bir de az önce CS:GO oynarken round ortasında fps bir anda 70-80'e düştü, ölünce düzeldi. Normalde 200-300 arası.

İşlemci ısınız çok fazla, belki yeni bir termal macun,belki kasa temizliği, belki de daha iyi bir işlemci fanı iş görebilir.

@fnnyoqq Bilgisayarı daha 2 gün önce topladım hocam, temizlikle alakalı birşey olduğunu sanmıyorum, Ryzen 2600X'deki stok fanı içinse gayet iyi diyorlar. Tek aklıma gelen ben fanı takarken vidaların iki tanesini sıktım sonra birşeye bakmak için tekrar söktüm, bu esnada macun diğer iki vidayı sıkmadığım için o kısımlara tam dağılmamıştı. Ama daha sonradan 4 vidayı da eşit sıktım herhalde macun dağılmıştır.

Soğutucu iyi, termal macun da tam dağıldıysa şöyle bir şey diyebilirim. Kasada arka tarafta hava sirkülasyonunu sağlayan bir fan var mı? Büyük ihtimal vardır.

@fnnyoqq Egzos fan var evet, HWMonitör ile CS GO ve PUBG oyunlarında sıcak değerlerini kontrol ettim, anormal bir değer göremedim, CS'de CPU max. 65 derece, GPU max. 56 dereceyi gördü.
PUBG'de CPU max. 70 derece, GPU max. 65 dereceyi gördü.

CS GO:
sıcaklık-maxgpu56.png

PUBG:
test2-gpumax65.png

Eğer FPS 300'den 80-90'a kadar düşüyorsa işlemci sıcaklıktan dolayı frekans düşürme yapıyor olabilir. Kasanın hava akışını arttırmak işe yarayabilir.

Olabilir haklısınız. CS'de bazen bu durumlar oluyor. Zaten oynayacağınız herhangi bir oyun işlemciye AIDA64 kadar yüklenmeyeceği için 99 dereceyi görmezsiniz muhtemelen ama size tavsiyem kasadaki kablolamanızı ve kasa içi hava akışını iyileştirmeniz.

Örnek vermek gerekirse; i5-6600K işlemcimi 5 fanlı kasamda 3.9 GHz'den 4.5 GHz'e çıkarttığım zaman 45 dakika testte en yüksek 72 dereceyi gördüm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı