Aidiyet hissini kaybetmek

zifrxdia

Megapat
Yer
Charming, San Joaquin County, California
Daha fazla  
Meslek
Legal Owner of Teller&Morrow Automotive
Merhabalar. 2023'te ilk seferde üniversite sınavını kazanarak (?) küçük ama köklü bir şehirde iyi bir üniversiteye yerleştim. Bölümüm de gayet iyi, önüm açık. Ancak normalde yaşadığım İstanbul'dan kendi başıma hiç ayrılmamıştım, çok değer verdiğim ailemden en fazla beş günlüğüne tam üniversiteye yerleştiğim yaz tatil amaçlı ayrılmak bile bir nebze canımı sıkmıştı doğrusu. Her şeyi geride bırakmak, başka bir şehirde olmak, ruhunun/aklının bir yerdeyken bedeninin uzak bir yerde olması açıkçası fazlaca yorucu. KYK'da kalıyorum ve İstanbul'a dönerken ya da İstanbul'dan dönünce olan o yer değiştirme durumu benim aidiyet hissimi kaybetmeye başlamama sebep oldu. Söylemek için erken ama şu geçirdiğim bir yıllık süreç boyunca KYK yurduna hiç aidiyet hissetmedim; yine de evime karşı olan aitlik hissi yavaş yavaş soluyor, yok oluyor gibi. Üstüne üstlük eski arkadaş çevremden bir kişiyle bile konuşmuyorum, çevremi değiştirdim ve kendimi tamamiyle yeni bir şehirde hayatımı idame ettirecek olma durumuna alıştım. Buna rağmen bu durum bazen fazlaca ağır geliyor. "Manchester by the Sea" filmindeki ana karakter Lee Chandler olma yolunda her gün sık adımlarla ilerliyorum kısacası. Belki aynı dertten muzdarip olan hocalarım vardır diye ya da aynı dertten muzdarip olmuş, çözümü bulmuş ve bizimle paylaşmak isteyen hocalarım vardır diye konuyu açıyorum. Biraz uzun tuttum, kafa ütüledim, kusura bakmayın.

Dediğiniz filmi bilmiyorum yani ona göre yorum yapıcam.

Eski arkadaşlarınız ile iletişimi kesmeyin. Size göre çok sıkıntı olmasa da, onlar ile 1-2 sene konuşmadıktan sonra konuştuğunuz zaman tavır alabiliyorlar. Aidiyet hissinin gitmesini "şahsen" iyi buluyorum. Bu sayede yurtdışına gitseniz bile bulunduğunuz ortama uyum sağlayabilirsiniz. Bu aidiyet hissi yüzünden yurtdışında düzgün iş bulduğu halde depresyona girip Türkiye'ye dönen arkadaş ve tanıdıklarım oldu. Benzer durumlar evlenip başka şehire taşınan insanlara bile olabiliyor. Sırf bu yüzden boşananlar veya nişanı bozanlar var.

Kafaya takılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Aileniz ve eski arkadaşlarınız ile iletişimi kesmemek yeterli olacaktır bence.

Merhaba. 2023'te ilk seferde üniversite sınavını kazanarak (?) küçük ama köklü bir şehirde iyi bir üniversiteye yerleştim. Bölümüm de gayet iyi, önüm açık. Ancak normalde yaşadığım İstanbul'dan kendi başıma hiç ayrılmamıştım, çok değer verdiğim ailemden en fazla beş günlüğüne tam üniversiteye yerleştiğim yaz tatil amaçlı ayrılmak bile bir nebze canımı sıkmıştı doğrusu. Her şeyi geride bırakmak, başka bir şehirde olmak, ruhunun/aklının bir yerdeyken bedeninin uzak bir yerde olması açıkçası fazlaca yorucu. KYK'da kalıyorum ve İstanbul'a dönerken ya da İstanbul'dan dönünce olan o yer değiştirme durumu benim aidiyet hissimi kaybetmeye başlamama sebep oldu. Söylemek için erken ama şu geçirdiğim bir yıllık süreç boyunca KYK yurduna hiç aidiyet hissetmedim; yine de evime karşı olan aitlik hissi yavaş yavaş soluyor, yok oluyor gibi. Üstüne üstlük eski arkadaş çevremden bir kişiyle bile konuşmuyorum, çevremi değiştirdim ve kendimi tamamiyle yeni bir şehirde hayatımı idame ettirecek olma durumuna alıştım. Buna rağmen bu durum bazen fazlaca ağır geliyor. "Manchester by the sea" filmindeki ana karakter lee chandler olma yolunda her gün sık adımlarla ilerliyorum kısacası. Belki aynı dertten muzdarip olan hocalarım vardır diye ya da aynı dertten muzdarip olmuş, çözümü bulmuş ve bizimle paylaşmak isteyen hocalarım vardır diye konuyu açıyorum. Biraz uzun tuttum, kafa ütüledim, kusura bakmayın.

Bu durum sanıyorum evci insanlarda oluyor, yazdıklarında kendimi okudum. Bende üniversiteye başladıktan sonra o hissiyatı kaybettim, o hissiyatı hiçbir yerde alamıyorum. Kendi şehrimde dışarıya çıktığımda sanki oralarda hiç yaşamamış gibi hissediyorum ve çok kötü oluyorum.

Bu durum sanıyorum evci insanlarda oluyor, yazdıklarında kendimi okudum. Bende üniversiteye başladıktan sonra o hissiyatı kaybettim, o hissiyatı hiçbir yerde alamıyorum. Kendi şehrimde dışarıya çıktığımda sanki oralarda hiç yaşamamış gibi hissediyorum ve çok kötü oluyorum.
Aynen öyle, insan ezbere bildiği yerlerden sanki daha önce hiç geçmemiş gibi hissediyor, gerçekten kötü bir durum.

Merhabalar. 2023'te ilk seferde üniversite sınavını kazanarak (?) küçük ama köklü bir şehirde iyi bir üniversiteye yerleştim. Bölümüm de gayet iyi, önüm açık. Ancak normalde yaşadığım İstanbul'dan kendi başıma hiç ayrılmamıştım, çok değer verdiğim ailemden en fazla beş günlüğüne tam üniversiteye yerleştiğim yaz tatil amaçlı ayrılmak bile bir nebze canımı sıkmıştı doğrusu. Her şeyi geride bırakmak, başka bir şehirde olmak, ruhunun/aklının bir yerdeyken bedeninin uzak bir yerde olması açıkçası fazlaca yorucu. KYK'da kalıyorum ve İstanbul'a dönerken ya da İstanbul'dan dönünce olan o yer değiştirme durumu benim aidiyet hissimi kaybetmeye başlamama sebep oldu. Söylemek için erken ama şu geçirdiğim bir yıllık süreç boyunca KYK yurduna hiç aidiyet hissetmedim; yine de evime karşı olan aitlik hissi yavaş yavaş soluyor, yok oluyor gibi. Üstüne üstlük eski arkadaş çevremden bir kişiyle bile konuşmuyorum, çevremi değiştirdim ve kendimi tamamiyle yeni bir şehirde hayatımı idame ettirecek olma durumuna alıştım. Buna rağmen bu durum bazen fazlaca ağır geliyor. "Manchester by the Sea" filmindeki ana karakter Lee Chandler olma yolunda her gün sık adımlarla ilerliyorum kısacası. Belki aynı dertten muzdarip olan hocalarım vardır diye ya da aynı dertten muzdarip olmuş, çözümü bulmuş ve bizimle paylaşmak isteyen hocalarım vardır diye konuyu açıyorum. Biraz uzun tuttum, kafa ütüledim, kusura bakmayın.
Ben yaklaşık 13 yaşından beri ailemden uzakta okuyorum şuan üniversitemin 2. yılına geçeceğim ama ben de henüz buna çözüm bulabilmiş değilim. Bana kalırsa o gittiğiniz yeni yerde kendinizi meşgul ederek veya arkadaşlarınızla vakit geçirerek vs. şeyler yardımıyla bir nebze hafifletebilirsiniz. Ben de memleketim dışında okuduğum yerlerde çok yabancı, aidiyetsiz hissediyorum ve hatta sanki oradaki hayatlar yapaymış gibi hissediyorum bu hissi tam tarif edemedim ama dediğim gibi zaman geçtikçe, alıştıkça ve meşgul oldukça bunlar azalacaktır.

Ben de benzerini yaşıyorum.
Eski okulumdan, 5-6 senelik arkadaşlarımdan ayrılıp farklı bir okula geldim. Eski mahallemizi bırakıp yeni bir eve taşındık, bir tane bile arkadaşım yok bu çevrede.
Tamam yeni arkadaşlıklarım oldu, hepsiyle takılır eğlenirim ama buraya ait hissetmiyorum. Sadece, öylesine vakit geçirmek için bir yer olarak görüyorum. Eski okuluma ait hissederdim, eski mahallemize ait hissederdim, herkesi tanır ederdim ama artık yok. Ve muhtemelen bir daha da olmayacak.
Bakalım, belki olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı