Rehber Aigo GP750 alınır mı?

Mesela burda ki PSU'ların kaçının incelemesi var? Bu arada Abdullah Hacıgül'den ona hazır sistem için gönderilen Fazeon PSU'nun içini atmasını istedim yakın zamanda gönderecek. Tüm kasalarında aynı PSU'yu kullanıyorlar gönderirlerse çok iyi olur.
MSI ların incelemeleri var. Fazeon, Bitfenix, Rampage, Gamebooster/Gamepower gibi markaların neredeyse yok. Tabii modele göre değişir ama.

BitFenix'in olmamasına şaşırdım. 2015 E seviyesi PSU mu ne vardı içinde.
Çoğunda bpab serisi var. 850W olanın incelemesi yok mesela. Sadece sitesindeki iç görünüm var. Ama buradanda pek bir şey anlamak mümkün değil zaten.

1754683531374.png

Emı filtresinden kısılmamış gibi. Girişte 1 tane x 2 tane y kapasitörü var. Sonra 2 tane chocke bobin 2 tane y kapasitörü ve 1 tane daha x kapasitörü var sanırım. NTC ve sigortada var. Bağımsız regulasyon kullanıyor.

1754683608463.png

Bulk kapasitör makrasıda chengx kötü değil ama iyide değil. Filtrelemedede chengx kapasitörler var. Muhtemelen bu PSU C tier olurdu.

Çoğunda bpab serisi var. 850W olanın incelemesi yok mesela. Sadece sitesindeki iç görünüm var. Ama buradanda pek bir şey anlamak mümkün değil zaten.

Eki Görüntüle 2552132

Emı filtresinden kısılmamış gibi. Girişte 1 tane x 2 tane y kapasitörü var. Sonra 2 tane chocke bobin 2 tane y kapasitörü ve 1 tane daha x kapasitörü var sanırım. NTC ve sigortada var. Bağımsız regulasyon kullanıyor.

Eki Görüntüle 2552133

Bulk kapasitör makrasıda chengx kötü değil ama iyide değil. Muhtemelen bu PSU C tier olurdu.
Tier listlerde e seviyesi BPAB. İtopya birkaç ay önce 600W olanı 999 TL'e sattı.

Tier listlerde e seviyesi BPAB. İtopya birkaç ay önce 600W olanı 999 TL'e sattı.

O modeller farklı iç yapıya sahip. Grup regulasyonlular. 850W ve 750W modelleri farklı platform kullanıyor muhtemelen.

@yusuf7878 Hocam bir kişinin Segotep BN750W hakkında yaptığı yorum. Ne düşünüyorsunuz?

@yusuf7878 Hocam bir kişinin Segotep BN750W hakkında yaptığı yorum. Ne düşünüyorsunuz?

Yüksek ihtimalle bilgisi olmayan birisi. Çünkü Segotep bn modeli fiyatına göre iç bileşenleri oldukça iyi. Sadece markaya bakarak yorum yaptığına eminim.

Yüksek ihtimalle bilgisi olmayan birisi.

Diğer taraftaki yazışmalarınızı okudum da arkadaşın, bazı konularda kafası karışık sanırım.

Misal, giriş taraftaki AC yüksek gerilim (surge) durumunun koruması OVP değil. OVP, çıkış voltaj kanalları ile ilgili ve DC taraf korumasıdır. Ya da PSU'nun girişine 300V+ vermek diye bir test şekli yok, bunu da konuya azıcık hakim hiçbir kimse yapmaz zaten. MOV keserse (kendini yenileyip de yeniden koruma sağlayabilen bir eleman olmadığı için) PSU o konuda korumasız kalır.

@815867 BN750 ve kasa 3299 TL, bu fiyata gayet makul ve beklenti ile kalite de zaten bu seviyelerde olacak, MSI A-DN, DeepCool PF, Bitfenix BPA vb. seviyelerde bir modele göre de daha iyi bir seçenek. Bu fiyata kasa ve güç kaynağı ihtiyacı varsa, eldeki bilgilere bakınca (testler de olsa daha iyi olurdu tâbii) alınabilir. Bütçe daha genişse başka seçeneklere bakılabilir. Linkteki incelemeyi yapan Rus arkadaşın 4070Ti için önermeme sebebini ben anlayamadım, incelemeyi yapan kişi de net bir şekilde belirtmediği için temellendirilebilir olduğunu düşünmüyorum. Yük testleri olsa ve bunlarda uygun olmayan bir şeyler görülmüş olsa farklı olurdu tâbii.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı