Herkese selam. Aikido'ya merak saldım.
Aikido sokakta etkili bir savunma sanatı mıdır?
Uğraştığınız dövüş sanatı ya da savunma var mı tavsiye eder misiniz?
Ne yaparsan yap,kısa sürede bırakma. Çoğu sokakta ki kavga edenden iyi olursun. Aikido savunma sanatı olarak işlevlidir. Ancak benim gözümde 'boks ve güreş' çok sağlamdır.
Aikido zaten eski japon kültüründe ki kılıçlı teknikleri, elinle yaparak öğrendiğni bir sanat. Yani elinde kılıç varmış gibi davranıyorsun. Sokakta nasıl etkili olmasını bekleyebilirsin ki.
Aikido zaten eski japon kültüründe ki kılıçlı teknikleri, elinle yaparak öğrendiğni bir sanat. Yani elinde kılıç varmış gibi davranıyorsun. Sokakta nasıl etkili olmasını bekleyebilirsin ki.
Kanka 3 ya da 4 yıldır aikido yapıyorum. Bu spor sadece kavga için değil ruhsal gelişimin ve barışçıl olmayı öğrenmen içinde yaparsın ama savunma kısmına gelince iyi bir salon bul kendini geliştirmeye başla mümkün olduğunca da zorda kalınca kullan çünkü aikidoyu sokakta ya da okul kavgasında yaparsan o kişinin kolu net bir şekilde kırılacaktır.