Aile evinden nasıl cikarim?

Calisacaksin kardeşim başka çaren yok, kimse kusura bakma da sen evde otur bilgisayar başında vakit geçir diye işe gidip essek gibi çalışmıyor. Ya çalışıp ailene destek olacaksın yada oturup adam akıllı derslerine odaklanacaksin. Ayrı eve çıksam asgari ücretle gecinemem diyorsun, ben sana olacak senaryoyu söyleyeyim. Hayatında 1 defa kitap yüzü açmamış, internet üzerinden C++/C# öğrenip yazılımcı olma hayali kuran tembel bir birey olarak maksimum 1 ay çalışacaksın daha sonra tıpış tıpış aile evine geri döneceksin.

Hocam farkindaysaniz agzimdan universite okumak istiyorum gibi bir laf cikmadi. Yukarida gazetecilik istiyorum dedim en azindan diplomasi olsun diye. Kendi hayatinizda yaptiklarinizdan dolayi sizi tebrik ederim. Calisarak her bolum kazanilmiyor. Baraj kalkti zaten onune gelen sinava girdigi icin kimse bolum falan kazanamiyor. Saçma sapan bolumler kazanip 4 yili harcayacagima daha verimli gecirebilirim. Isteyince her şey oluyor deyip durmayin insanlara. Isteyince cok şey olur her şey olmaz.

Elinden gelen ne ise onu yap bildiğin işi yap ben sanayide çıraklıkta yaptım, yeri geldi kapıda bodyguard, güvenlikte oldum. Şu an kendime ait bilgisayar teknik servisim var. Yani her şey çat diye olmuyor bunlar hep süreç. Ailene yük olmak istemiyorsan en kötü burger, A101 gibi şirketlere başvuru formu bırak illaki biri işe alır para kazanmak istersen iş bulunuyor.

Ben isteyince olur demedim. Bence hayvan gibi çalışırsan olur. Babadan yoksa yapacak bir şey yok. Çatma bir üniversiteye gidersin, zaten yatarak diploma alınıyor. Hem ufkun genişler hem de kod mu istiyorsun, pazar mı kuruyorsun istediğini yaparsın. Üniversite insana vizyon katar. Ama sen daha üniversiteye girebilecek kadar da çalışmadım diyorsun.

Yani bizden sana ne dememizi istiyorsun? Aklın var, durumun farkındasın, yani? Cevabı biliyorsun.. gaza mı getirelim seni? Onu söyle onu yapalım. Gece 1 de, ne istersen yazarım sıkıntı yok.. o kadar da kötü adam değiliz.

Hocam mevzu aileme yuk olmak degil. Zaten onlarin da extra bir seye ihtiyaci yok. Simdi ise girersem gunluk 200Tl aylik 6000 tl ediyor. Onca saat calisip bu parayi almak da hos olmuyor

Kral hicbiyer kazanamicak durumda degilim cok sukur pc muhendisligi gibi bolumleri kazanamam diyorum. Gazeteciliktir tarihtir o bolumlerde okumayi planliyorum zaten. Dedigin gibi insanlari farkli yasamlari tanimayi planliyorum.

Hocam mevzu aileme yuk olmak degil. Zaten onlarin da extra bir seye ihtiyaci yok. Simdi ise girersem gunluk 200TL aylik 6000 TL ediyor. Onca saat calisip bu parayi almak da hos olmuyor.

Milyonlarca insandan seni ayıran bir durum o 6000 TL parayı 3 katına katlayacak bilgin var ise buraya yazmakla uğraşma işine odaklan. Bu dediğimi yanlış anlama fakat bu tavsiyeyi herkese veriyorum aynı şekil arkadaşımda vardı ortam yapmaktan iş güç boş beleş takılıyordu kendini toparladı arabasını aldı işinin başında oldu şu an gayet keyfide yerinde.

Hocam cok klasik ama calistim olmadi. Calismayi da sevmiyorum açıkçası belki ondan olmadi. Ama uni sinavinda gazetecilik hedefliyorum bakalim.

Keske gercek dunya oyle olsa. Isteyip basaramayacagin cok şey var.

Canimin ici gercek dunyadan azıcık anlasan ozguvenini azıcık toplamis, bir şeyler basarabilecegini fark etmis, sadece emek degil kafani kullanip emek vermenin seni yukseltecegini anlamis olan bir birey olurdun. Yok istedim olmadi da, ah baba calistim yapamadim da. Demek ki yeterince calismamissin, kendini kandirmissin. Matematige yatkinligin olmayabilir, ama toplama cikarma yapamayan dilciler bile 40 soruda 15 yapabiliyor orta tempoda calisarak soru ayiklayarak vs. kendini gercekten versen okulda basarili olabilirsin bu imkansiz degil, sadece calismaya bagli bir sistemimiz var. Hadi diyelim tamam okumayacaksin boş ver, Eskişehir gibi ucuz bir sehirde asgari maasla kendi ayaklarin uzerinde durursun durmasina ama keyifli veya rahat mutlu bir hayat olmaz ulkenin bu halinde. Simdi yurt dışında satis isleri bilmem ne kendini kandirma islerine girmissin, o Amazon'dan su ulkeden al su ulkede sat veya ürün yokken parasini al sifirdan sermaye bilmem ne bunlari su donemde herkes ayikti artik Allah icin tek gelecegin Bezos'u siz degilsiniz. Harbiden oturdugun yerden para istiyorsan yasa dışı kumar sitesi musteri temsilciligi gibi basit islerde illegal yoldan asgari maasin 2 katindan fazla para kazanabiliyorsun, duydugum degil gordugum bir şey kaynak vermeyecegim. Simdi hayatin gercekleri her şey calisarak olmaz degildir cok yukseklere ulasmak icin calismanin yaninda bir de kafa gereklidir dogustan sanssiz olabilirsin zekan geridir tamam ama her zaman mentaliteni degistirebilirsin ki bu en onemli nokta olabilir. Lutfen hayatin gercekleri diye kendini kandirdigi ozguvensizligini asmanin yollarini bul ve cabala.

Daha önce düşündün mü bilmiyorum ama 2 yıllık bir bölümde okuyup ardından DGS ile dört yıllık bölüme tamamlayabilirsin. Şu anda belki kurtulmana yetmez ama kariyer planı açısından düşünülebilir olduğu için söylemek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…