Aile hekimi antidepresan yazabilir mi?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir depresif ve kaygılı hissediyorum, motivasyon ve odaklanma sorunlarım var bu küçüklükten beri olan.
Bir illet ve ayrıca dişimi sıkıyorum. Dişimi sıkmaktan dişim kırıldı. Vücudum istemsiz hareketler oluyor ve ayrıca stresten dolayı yüz felci geçirdim ve saçma sapan tikler oluştu felçten dolayı sağ gözümde miyop sol gözümde ise hafif astigmat oluştu. Yaşadıklarım nedeniyle antidepresan kullanmayı düşünüyorum. Bulunduğum şehirde psikiyatri bölümü aktif değil.

Sorum şu: Aile hekimine gidip durumumu anlatsam, antidepresan reçete edebilir mi? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Bunun stres kaynaklı olduğundan nasıl eminsiniz peki bence önce nöroloğa bir görünün. Stresten bu kadar fiziksel hasar alanı ilk defa görüyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için hocam. Evet haklısınız, fiziksel belirtilerim ciddi görünüyor. Ben de nöroloğa gitmeyi düşünüyorum; fakat stres, kaygı ve uzun süreli depresif ruh hali nedeniyle tiklerim ve diş sıkma gibi durumlar tetikleniyor. Fiziksel ve psikolojik belirtiler birlikte ilerliyor gibi. Bu yüzden hem psikiyatri hem de nöroloji değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunun stres kaynaklı olduğundan nasıl eminsiniz peki bence önce nöroloğa bir görünün. Stresten bu kadar fiziksel hasar alanı ilk defa görüyorum.
aile hekimi antidepresan ilaç yazabilir mi hocam?

Teşekkür ederim yorumunuz için hocam. Evet haklısınız, fiziksel belirtilerim ciddi görünüyor. Ben de nöroloğa gitmeyi düşünüyorum; fakat stres, kaygı ve uzun süreli depresif ruh hali nedeniyle tiklerim ve diş sıkma gibi durumlar tetikleniyor. Fiziksel ve psikolojik belirtiler birlikte ilerliyor gibi. Bu yüzden hem psikiyatri hem de nöroloji değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Şehrinizde varsa nöroloji ilk önceliğiniz olsun, aile hekiminin pek antidepresan yazabileceğini sanmıyorum ki vaka kendini aşarsa zaten sizi hastaneye sevk edecektir.

Aile hekimi antidepresan yazamaz, psikyatri yazabilir diye biliyorum. Bulunduğunuz şehirde yoksa illaki yakın bir şehirde vardır. Neticede gideceğiniz yol sağlığınızdan önemli değil, geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı