Aile hekimin önceden yazdığı ilaç tekrar alınabilir mi?

Phoenix78_55

Picopat
Daha fazla  
Ben genelde yorgun bitkin hissettiğimde vitamin hapları çok işimi görüyor çünkü kendimi biliyorum. Sürekli yorgunluk vb belirtilerim var ve benexol ile colefor beni B ve D vitamini olarak kendime getiriyor. Supradyn kullandım yıllardır fakat dikkat dağınıklığı ve iştah çok açıyor bende bıraktım o yüzden. Meyve pek tüketmem ve arayan birisi değilimdir meyveleri ayda yılda bir yerim ona bir çözüm bulamadım henüz.

Asıl sorun, ben bu ilaçları başka şehirdeyken doktordan aile hekimimden rica etmiştim yazmıştı o kodu e-Nabız'dan alarak ( uzun zaman geçti ) (varsa ) alabilir miyim? Bulunduğum şehirdeki aile hekimi ilaç yazmıyor bana gıcık biraz. Bu ilaçları eczaneye gitmem ile doktorun bana yazması arasında fiyat farkı olur mu? Ayrıca bu ilaçların bir sayfadan bakarak fiyatlarını görebiliyoruz. Eczacılar da oradan bakıyor genelde fakat ben ilaç aldığımda ne kadar ödeyeceğimi nasıl hesaplarım bunu da öğrenmek istiyorum bilen varsa anlatırsa sevinirim.

E nabızda olanı alamazsın yüksek ihtimalle geçtiği için ücretli alırsan biraz daha tuzlu oluyor eczacılar belli bir siteden bakıyor evet ama ordan bakma şansın yok diye biliyorum zaten ordan fiyat alamadıkları zaman anlaştıkları depolardan telefonla arayıp soruyorlar.

Bu ilaçları eczaneye gitmem ile doktorun bana yazması arasında fiyat farkı olur mu?
Evet, olur. Doktor yazdığında 30 lira ödeyeceksen kendin alırsan 400 lira bile ödersin. Uçurum fark oluyor.
Ayrıca bu ilaçların bir sayfadan bakarak fiyatlarını görebiliyoruz. Eczacılar da oradan bakıyor genelde fakat ben ilaç aldığımda ne kadar ödeyeceğimi nasıl hesaplarım...
Eczacılar, eczane programına barkod okutarak bakıyorlar ama bazı siteler güncel fiyatları sunuyor. Bulduğunuz fiyatın tarihine de bakın.
Kodu e-Nabız'dan alarak ( uzun zaman geçti ) (varsa ) alabilir miyim?
Yazılan reçete kodunun bir süresi var (aile hekimi söylemişti bana) ama hatırlamıyorum. Yine de 1 aydan kısa bir süreydi. Eğer geçerse gel yeniden yazalım demişti. Yani alamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı