Aile ile yaşamak istememek

• Konuyu başlatan Mibup
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 893
Annem babam ayrı annem başka adam buldu, babam alkolik annenle yaşamak istemiyorum. Sosyal hizmetlere başvurdum reddedildi 16'yı doldurmama az kaldı. Erkenden askere gitmek istiyorum ama daha yaşım küçük. Büyüyünce askere gideceğim askerde kalacağım. Ne yapayim? Akıl verin.

Ayakta kalmak - bağımsız olmak için mücadele edeceksin!

Bunun için imkanlar el verdiğince ve sevdiğin bir meslek de uzman/aranılır olmaya bakacaksın.
Olabildiğince de eğitimini arttırmaya bak.

Meslek lisesi elektrik bölümünde okuduğum 3 yıl boyunca teorik dersleri, yaz dönemindeki çalışmam ve daha sonra ki staj dönemindeki ustalarımın yardımı ile geliştirdim.
Meslek liseleri veyahut üniversite dediğimiz kurumlar seni mesleğin teorik ve teknik kısımlarını öğretmek için vardır.
Mesleğini asıl iş hayatında öğrenirsin.
Elektrikçi olarak girdiğim fabrikadaki en eski usmanız (namı diğer ihtiyar), elektrik motor kapağını doğru kapatmayı öğretmek için 2 saat başımda aynı kapağı söküp taktırdı. Birinci saatin sonunda neden devam ettiğimizi sorduğumda cevabı en güzeli oldu;
"daha hızlı ve bakmadan yapmanı bekliyorum" dedi.

Geçen sene sokaktaki elektrik kablosunu onaran işçilerin yamasını izlerken eski ustamı rahmet ve müteşekkir olarak andım. Maalesef artık o tür usta olmadığı gibi, 2 ayda kendini usta sanan kişiler dolu.

Tekrar ana konuya döner isek;
Anne-babalık sanıldığı gibi kolay bir şey değil.
Yumurtadan çıkarken veya doğum sonrası hayvanlar kendileri için gerekli bilgilere içgüdüsel olarak sahip olarak başlarlar.
Biz insanlar ise, neleri bilip bilmeyeceğimizi deneme/yanılma ile öğreniyoruz.

Herkes kendi hayatında farklı konularda zorlukları var. Dolayısı ile şu anki yaşadıkların ne kadar kötü bir durum olsa bile, daha kötü şartlarda ve daha küçük yaşlarda mağdur olan çocukları biliyorum.
Yaşın şu an çok küçük değil ama çok da büyük hiç sayılmaz.
Hayat zorlukları senin için maalesef erken başlıyor.

Çalışacaksın, meslek öğrenecek ve para kazanma yoluna bakacaksın.
Kış geliyor, eğer seni kabul edebilecek bir yakinin var ise onlarda kalmaya çalış.
Ama kendin de bir yandan meslek öğrenip para kazanma yoluna bak.

Anne - babanı ölmüş kabul et ve yoluna çıkan zorluklara olabildiğince göğüs ger. Zorlandığında kenara çekil ve kendini dinle.

Ne sırrını ne de sorunlarını paylaşma. Çevremizde "vah vah" deyip daha sonra "ha ha ha " diyenler çok fazla. İnat et - diren - yere yıkılsan bile ayağa kalk devam et.

İş hayatında da çok farklı zorluklar olacak. Hakkını ödemeyenler daha fazla da olabilir: Bana ustamın ilgisi gibi seni daha iyi meslek sahibi olman için yardım etmeye çalışanlara da denk gelebilirsin ama çok zayıf ihtimal olduğunu bil.

Eğitimini tamamla.

herkese her olaya müdahil olma. Dinlemeyi öğren. Öğrenmeyi öğren.

Kendin için çalış - öğren ve yaşa.
Zaman seni güzel bir yola sevk eder.

Başarı dileklerim ve umutlarım senin gibiler ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı