Steam Aile paylaşımı nasıl oluyor?

stenn

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, ben arkadaşlarımla Steam aile paylaşım şeyini kuracağız ama ben tam anlayamadım onu. Mesela ben onun oyunlarını oynamak istesem 2'miz aynı anda o oyunu oynayabiliyor muyuz? Veya örnek veriyorum o 50. seviyedeyse bende 50. seviyeden mi başlıyorum?

Merhaba, ben arkadaşlarımla Steam aile paylaşım şeyini kuracağız ama ben tam anlayamadım onu. Mesela ben onun oyunlarını oynamak istesem 2'miz aynı anda o oyunu oynayabiliyor muyuz? Veya örnek veriyorum o 50. seviyedeyse bende 50. seviyeden mi başlıyorum?
Hayır başlayamazsın.

ikiniz aynı anda oynayamıyorsunuz ve bazı oyunlar aileyi desteklemiyor rockstar veya ea oyunları genelde. aynı seviyeden başlamıyorsunuz

Steam Aile Paylaşımı, Steam’de sahip olduğun oyun kütüphaneni aile üyeleri paylaşmana olanak sağlayan bir özellik. Paylaşımı açtığın kişiler kendi Steam hesaplarıyla senin oyunlarını indirip oynayabilir. Her kişi kendi kayıtları, başarıları ve oyun kayıtlarıyla oynar.

1771805670121.png

Not: Her oyun aile paylaşımını desteklemiyor. Destekleyen oyunları mağaza sayfasından "Aile Paylaşımı" etiketine bakabilirsiniz. Aile Paylaşımı etiketi var ise aile özelliğini destekliyor anlamına geliyor.

1771806191512.png

Bir kütüphanede bulunan 1 oyun aynı anda tek kişi tarafından kullanılabilir. Yani sen kendi kütüphanendeki bir oyunu oynarken, paylaştığın kişi o oyuna erişemez. Örnek vermek gerekir ise sen Cyberpunk 2077 oyununa girdin diyelim. Arkadaşın Cyberpunk 2077 oyununu oynayamaz. Bu sırada Elden Ring oyununu oynayabilir.

Senin kütüphanene o ailede olan oyunlar geliyor ancak lisans gelmiyor. Yani ailede hangi üyenin lisansını kullanırsan onun oyununu oynuyorsun. Bunun yanında oyuna girdiğinde kendi profiline sahip olursun, sıfırdan başlarsın ve arkadaşının kayıdı seni etkilemez.

Yani şöyle düşün, arkadaşından oyun ödünç alıyorsun ancak aldığın oyun ondan gitmiyor, senin de olmuyor.

Oyunlara da aynı anda maks. iki kişi girebiliyor ancak çok oyunculu bir oyunsa arkadaşınla birlikte oynayamazsın çünkü tek lisans var. Tek kişilik oyunlarda iki kişi aynı anda oynayabiliyor. Eskiden tek birisi oyunda iken başkası giremezdi ancak onu değiştirdiler işte.

Aile paylaşımını desteklemeyen oyunlarda da ailede olsanız dahi oyun bulunmuyor. Oyunun mağaza sayfasından desteğine bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı