metallica1983
Picopat
Hocam soyledikleriniz ilgimi çekti,aldığınız herhangi bir kaynak var mı? Okumak isterim.Şeker er*inden daha fazla bağımlılık yaptığı ve zarar veren bir şey olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. En başta farelere eroin ve şeker tattırıldı ve ikisinden de belirli miktarda ortama konmaya başlandı. Sonuçlara bakıldı ki eroin yerine sürekli şekeri yiyorlar. Diğer bilimsel deneylerde de insanların çoğunlukla yediği ama içeriğinde kaç küp şeker olduğunu bilmediği ya da öğrenmek istemediği şeyleri küp şeker şeklinde yemeye başladı. Aynı zamanda önceden yaptığı Spor'un iki katını yapmasına rağmen sonuçlarda, eğer böyle yemeye devam ederse kalp yağlanmasından tutun da karaciğer yağlanmasına kadar gideceği yönünde bulgular bulundu.
Şimdi herkes diyecek ki tek çikolatadan ne olacak? O zaman "tek er*inden ne olacak" diyen bir düşünceye sahipsinizdir.
Oyunlar tamamen dopamin bağımlılığı adına yapılmış yazılımlardır ve tamamen bağımlılığımıza odaklanır. Eskiden oyun bağlısı birisi olarak söylüyorum ki bazen benim bile oyun oynayasım geliyor ama hemen o düşünceden çıkıp farklı ve yararlı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. O kadar büyük bir bağımlılık olduğunu oyunları bıraktıktan sonra anladım. Eğer bağımlılık değil diyorsanız 1 sene oynamamayı deneyin ve sonuçları görün. Tabii ki bağımlılık düşüncesini bildiğim için kesinlikle iknar edeceksiniz . Bu psikoloji er*in vb. bağımlıklarını yaşayanlarda da varmış.
Benim ailemde de böyle durumlar olabiliyor ama onların söylediği sözler doğru olsa da bize yanlış geliyor olabilir ve böyle bir durumda dikkatli olup söylediği sözlerin doğruluğundan emin olmamız gerekiyor. Yani söyledikleri şeyler bizim iyiliğimiz için olabilir. Tabii ki yanlış söyleyeceği sözler olacaktır ve bu konuda ki karşıt düşüncelerinizi onlarla paylaşarak tartışma ortamıyla birlikte çözüme kavuşturabileceğiniz kanısındayım.
Benimki oyun değil bilgisayar bağımlılığım var neredeyse her gün bilgisayarla uğraşıyorumŞeker er*inden daha fazla bağımlılık yaptığı ve zarar veren bir şey olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. En başta farelere eroin ve şeker tattırıldı ve ikisinden de belirli miktarda ortama konmaya başlandı. Sonuçlara bakıldı ki eroin yerine sürekli şekeri yiyorlar. Diğer bilimsel deneylerde de insanların çoğunlukla yediği ama içeriğinde kaç küp şeker olduğunu bilmediği ya da öğrenmek istemediği şeyleri küp şeker şeklinde yemeye başladı. Aynı zamanda önceden yaptığı Spor'un iki katını yapmasına rağmen sonuçlarda, eğer böyle yemeye devam ederse kalp yağlanmasından tutun da karaciğer yağlanmasına kadar gideceği yönünde bulgular bulundu.
Şimdi herkes diyecek ki tek çikolatadan ne olacak? O zaman "tek er*inden ne olacak" diyen bir düşünceye sahipsinizdir.
Oyunlar tamamen dopamin bağımlılığı adına yapılmış yazılımlardır ve tamamen bağımlılığımıza odaklanır. Eskiden oyun bağlısı birisi olarak söylüyorum ki bazen benim bile oyun oynayasım geliyor ama hemen o düşünceden çıkıp farklı ve yararlı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. O kadar büyük bir bağımlılık olduğunu oyunları bıraktıktan sonra anladım. Eğer bağımlılık değil diyorsanız 1 sene oynamamayı deneyin ve sonuçları görün. Tabii ki bağımlılık düşüncesini bildiğim için kesinlikle iknar edeceksiniz . Bu psikoloji er*in vb. bağımlıklarını yaşayanlarda da varmış.
Benim ailemde de böyle durumlar olabiliyor ama onların söylediği sözler doğru olsa da bize yanlış geliyor olabilir ve böyle bir durumda dikkatli olup söylediği sözlerin doğruluğundan emin olmamız gerekiyor. Yani söyledikleri şeyler bizim iyiliğimiz için olabilir. Tabii ki yanlış söyleyeceği sözler olacaktır ve bu konuda ki karşıt düşüncelerinizi onlarla paylaşarak tartışma ortamıyla birlikte çözüme kavuşturabileceğiniz kanısındayım.
Hocam soyledikleriniz ilgimi çekti, aldığınız herhangi bir kaynak var mı? Okumak isterim.
Benimki oyun değil bilgisayar bağımlılığım var neredeyse her gün bilgisayarla uğraşıyorum
Bence çok fazla oyun oynamamızın sebebi eğlenememekten kaynaklı gibime geliyor.
Şimdi hocam eğlenmek için neler yapılabilir?
Arkadaş edinebilirsin ama bulabilirsen tabii bazıları dalga geçiyor bazıları ihanet falan ediyor. ya da arkadaşlarla anlaşamıyorsun.
O zaman sinemaya gidelim?
Sinema için her gün gidecek halimizde yok. Çünkü ekonomizin durumu belli Günde 100 TL kazanıyoruz bunun yarısı masraflara gitse bir de bunun 40 TL'sini her gün sinemaya harcıcak değiliz ya?
Lunaparka gidelim?
Lunaparkta yarım saatlik eğlenceye 10-15TL gidiyor
Bowling oynamaya gidelim?
Çok pahalı
Piknik yapmaya gidelim?
Arkadaş ekibi olması daha iyi olur ne öyle tek başına sıkılırsın ha bir de akrabalarınız piknik yapmaya gidiyorsa belki yanlarına gidip takılabiliriz de aslında...
Peki ya ne yapacağız son çare evde bilgisayar oynamak kalıyor hem ailenin yanındasın hem de evdesin
Yani oyun oynamaktan başka çare gelmiyor o da aileniz ne kadar izin verirse
Keşke büyüseniz de şu halinize bakıp şu an benim sizin için içimden geçirdiğim güzel sözleri siz de kendiniz için geçirseniz. Ailen ne yaptıysa hak etmişsindir. Onun dışında hayvandan da farkının olmasını istiyorsan terbiye denilen bir şey var. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsan ve bir insana veya bir çocuğa terbiye nasıl veriliri bilmiyorsan bilimsel makaleleri ve araştırmaları açıp okuyun. Ben hala aynı düşüncedeyim. Sosyal'e yaş sınırı gelmeli. Ya da en azından böyle 11 yaşındakiler konu açmamalı.
Linux'u ne yapayım?@yusufYAZICI155 Durumlar nasıl gidiyor? Oyun oynamaya devam mı?.
GNU/Linux diye bir işletim sistemi var. Eğer teknoloji ile ilgileniyorsan ve ileride teknolojik ile alakalı bir işe girmek istersen seni ileriye taşıyacak.
@metallica1983 söylediğim deney Princeton Üniversitesi'nde yapılmış. Kendi bulduğum kaynağını bir türlü bulamıyorum ama şurada ki forumda üyelere gösteriyormuş.Şekerin Zararları Ve Neverfap'e Olan Etkisi
Şekerin Zararları Nelerdir? Şeker Bağımlılık Yapar mı? Şekerin Neverfap’e Olan Etkisi Nedir? Selamlar dostlarım, bu yazıda hepimizin az çok tükettiği şekeri her açıdan ele alacağım. Şekerin neden çok fazla tüketilmemesi gerektiğini, nasıl bağımlılık haline dönüştüğünü, neverfap süreçlerine olan...www.neverfapturkiye.com
Linux'u ne yapayım?
İşletim sistemleri ilgi alanım değil.
Günde 1-2 saat oyun oynuyorum, 1-2 saatte dizi film, 1-2 saat boş zaman ve geri kalanını yazılıma ayırıyorum.
Bu söylediğin düşüncelerin hepsi bilgisayarı oynamak için beyninin yaptığı koruma sistemi. Beyin oluşturduğun konfor alanından asla çıkmak istemez ve sende böyle çeşitli bahaneler üretirsin.