Aile zoruyla istenmeyen liseye gitmek

Bu konuyu ilk önce ailenle konuşmalısın eğer işe yaramadıysa diğer aile büyüklerinden(deden babannen amcan vb.) Ailenle konuşmalarını isteyebilirsin, bunlarda işe yaramadıysa okul müdürüyle konuş, o aileni ikna eder zaten :)

Dedemi söylesem sorun daha da büyür hepsi bana geleceğin için sağlık oku diyorlar dedeme danıştığımda oda bana bağırdı kızdı gidilecek o okula gibi tepki verdi rehberlikçiyle konuştum ailemi çağırdı ailem yer olurda okullarda nakil deneriz dedi burada sorun yok ama benim zoruma giden şey ablamda liseye ilk geçtiğinde sağlık lisesindeydi o da istemedi gitmedi okulu bıraktı 1 hafta sonra ailem ablamı ikna etti çok çaba sarf ettiler her okulu aradılar ettiler ve onu nakil yaptılar ama benim için bu kadar çaba sarf etmiyorlar hatta hiç çaba etmiyorlar bende sinirlendim ablam için bu kadar uğraştınız benim için neden uğraşmıyorsunuz dediğimde bana sadece şunu dediler ya gidersin okuluna ya da alır dayının yanına veririz dediler bende yanı yalan söylemeyeyim bayağı ağladım günlerce artık başlarından savmak mı için bilmiyorum ama bana sadece tamam seni nakil yaparız ama notlarını yüksek tut dediler bende okula gidiyorum zorla kimse ben ile konuşmuyor okulda sadece gidip geliyorum ders çalışıyorum dediklerine uyuyorum umarım cidden beni nakil yaparlar.

Otomotiv yedek parça işiyle uğrasıyorum liseyi senin gibi aile zoruyla bir yere verildim okumadım şuan 30 yaşındayım otomotiv yedek parça işine girdim kazancı güzel ileride ölmeyen meslek hem çevrene tanıdıklarına mal satıp cebine biraz koyabilirsin hemde biraz daha hayatını iyi noktaya getirebilirsin. ama okuyabiliyorsan okuman en önemlisi.

Yani eğer sende istiyorsan en iyi seçenek o gibi ama yani ailen senin geleceğine karar verebilecek kadar ilahi bir kurum değil. O yüzden gidip konuşmak en iyisi üniversiteye gitmek istediğiniden hayallerinden bahsedebilirsin. Gerekirse hayallerin için fedakarlık etmelisin. Üniversite hayalin yoksa Anadolu'ya gitmenin mantığıda yok.

Üniversite hayalim var dil okumak Anadolu'da ama sadece bana dilden ekmek yiyemessin sağlık oku 2 yıl üniversite oku kafanı dinle diyorlar itiraz edincede sağlık okumicaksan okumana gerek yok okuldan alalım seni diyorlar.

Anadolu lisesi seni direkt YKS'ye hazırlar ve derslerin ağırlığını kaldıramıyorsanız bu size işkence gibi gelir bence. Meslek lisesi tam okulu nefret edenlerin liseden mezun olup iş hayatına geçmesini sağlayacak bir yer. Sağlık liseleri de sanırsam meslek liseleriydi yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca hocam çok düşük puan yaptıysanız Anadolu lisesine gidememeniz sizin suçunuz aslında. Aileniz eğer özele parası yetmiyorsa mecbursunuz meslek lisesinde okumaya. Ayrıca lisede neredeyse herkes bana dersler zor geliyor demiştir en azından 1-2 derste bile. Sırf dersler zor geliyor diye lise değiştirmeniz saçma bence. Müfredat her yerde aşağı yukarı aynı.

Hocam gittiğim sağlık lisesi 90 OBP'le alıyor benim de ortalamam 89 ama ben dil okumak istiyorum o yüzden Anadolu'ya geçmek istiyorum.

Hala böyle ailelerin olması üzücü sanırım sağlıkcı olunca işsiz kalmayacağını düşünüyorlar. Olay sizde bitiyor ikna. Hayallerinizden önemli değil, aile sevgisi.

Üniversite hayalim var dil okumak Anadolu'da ama sadece bana dilden ekmek yiyemessin sağlık oku 2 yıl üniversite oku kafanı dinle diyorlar itiraz edincede sağlık okumicaksan okumana gerek yok okuldan alalım seni diyorlar.

Hocam gittiğim sağlık lisesi 90 OBP'le alıyor benim de ortalamam 89 ama ben dil okumak istiyorum o yüzden Anadolu'ya geçmek istiyorum.

Son düzenleme:
Dedemi söylesem sorun daha da büyür hepsi bana geleceğin için sağlık oku diyorlar dedeme danıştığımda oda bana bağırdı kızdı gidilecek o okula gibi tepki verdi rehberlikçiyle konuştum ailemi çağırdı ailem yer olurda okullarda nakil deneriz dedi burada sorun yok ama benim zoruma giden şey ablamda liseye ilk geçtiğinde sağlık lisesindeydi o da istemedi gitmedi okulu bıraktı 1 hafta sonra ailem ablamı ikna etti çok çaba sarf ettiler her okulu aradılar ettiler ve onu nakil yaptılar ama benim için bu kadar çaba sarf etmiyorlar hatta hiç çaba etmiyorlar bende sinirlendim ablam için bu kadar uğraştınız benim için neden uğraşmıyorsunuz dediğimde bana sadece şunu dediler ya gidersin okuluna ya da alır dayının yanına veririz dediler bende yanı yalan söylemeyeyim bayağı ağladım günlerce artık başlarından savmak mı için bilmiyorum ama bana sadece tamam seni nakil yaparız ama notlarını yüksek tut dediler bende okula gidiyorum zorla kimse ben ile konuşmuyor okulda sadece gidip geliyorum ders çalışıyorum dediklerine uyuyorum umarım cidden beni nakil yaparlar.

Eğer dayının yanında çalışmak sana zor gelmiyor ise dayının yanında çalışmanı öneririm, okulda boş boş durmak yerıne meslek öğrenip kendine bir gelir kaynağı oluşturup ileride kendi dükkanını açabilirsin.

Otomotiv yedek parça işiyle uğrasıyorum liseyi senin gibi aile zoruyla bir yere verildim okumadım şu an 30 yaşındayım otomotiv yedek parça işine girdim kazancı güzel ileride ölmeyen meslek hem çevrene tanıdıklarına mal satıp cebine biraz koyabilirsin hem de biraz daha hayatını iyi noktaya getirebilirsin. Ama okuyabiliyorsan okuman en önemlisi.

Okumak istiyorum ama istediğim bölümü okumak istiyorum ben dil okumak istiyorum ama alakam olmayan sağlık lisesine gidiyorum.

Eğer dayının yanında çalışmak sana zor gelmiyor ise dayının yanında çalışmanı öneririm, okulda boş boş durmak yerıne meslek öğrenip kendine bir gelir kaynağı oluşturup ileride kendi dükkanını açabilirsin.

Ama dayım çok sert biri dayım da yanıma gelirsen seni süründürürüm diyor o yüzden yanına gitmek istemiyorum.

farklı bir mesleğe çıraklık olarak girebilirsin,bu sıradada internetten dil dersi alıp dil kurslarına gidebilirsin, yurt dışına çıkıp mesleğine orada devam edebilirsin ayrıca yurt dışında insan emeği isteyen meslekler çok iyi maaş alır. 4'4'lük bir hayat kurarsın kendine, okumakla kendini yıpratma.

Abisi en güzeli sen okul müdürüne veya yardımcısınla konuşmanı öneririm. Durumunu anlat böyle böyle ne yapabiliriz de onlar zaten sana ne yapacağını söyler.

Abisi en güzeli sen okul müdürüne veya yardımcısınla konuşmanı öneririm. Durumunu anlat böyle böyle ne yapabiliriz de onlar zaten sana ne yapacağını söyler.

Anlattım bana sadece beklemelisin dediler neredeyse 6 hafta olacak okullar açılalı halen daha bekliyorum daha ne kadar bekleyeceğim merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı